algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Experts recomanen atenció sanitària als cuidadors de malalts dependents

Més del 80% d'aquests treballadors domiciliaris de Balears són dones

M.Q./E.P.Palma.
Un estudi de la UIB adverteix de la necessitat d'ampliar la formació dels professionals sanitaris amb la finalitat que puguin oferir una atenció millor tant a les persones dependents com als cuidadors del seu entorn sociofamiliar que habitualment s'encarreguen d'ajudar-les, segons informà la UIB en un comunicat.

El treball, titulat «Cuidadors informals de salut de l'àmbit domiciliari: percepcions i estratègies d'atencions lligats al gènere i a la generació», reclama que s'afegeixin assignatures amb més contingut social al currículum formatiu de les carreres universitàries d'aquesta àrea i pretén conscienciar la societat que la salut és una qüestió d'atenció integral, que ha de tenir presents els factors sociofamiliars de cada individu.

El professor d'Infermeria i Fisioteràpia de la UIB Andreu Bover, director del treball, explicà que el personal ha d'entendre que, si no es mantenen sans els cuidadors -majoritàriament dones-, hi haurà més pacients. «En aquestes tasques de vegades s'hi deixen la pròpia salut, no només física sinó també amb efectes en els àmbits de la seva vida (familiar, laboral i d'oci)».

Bover advertí que si les atencions se centren només en la persona dependent, això pot generar en un futur més complicacions tant en la salut d'aquesta persona com en la del cuidador principal i la seva família.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris