algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

L'oposició qualifica de «presa de pèl» el tracte de Gijón als veïns de les vies

PSOE, EU-EV i PSM titllen el regidor de «passota» i d'«irresponsable»

La reunió que dijous mantingueren els membres de la Plataforma pel Parc de les Vies amb el responsable de Seguretat Ciutadana, Àlvaro Gijón, no ha deixat indiferents els representants polítics de l'oposició municipal. PSOE, EU-EV i PSM coincidiren a qualificar de «presa de pèl» l'actitud de Gijón amb els veïns de Jacint Verdaguer.

Convé recordar que, a l'esmentada reunió, Gijón no pogué garantir a la plataforma el compliment dels horaris a les obres de soterrament de les vies del tren d'Inca. El tinent de batle només es comprometé a enviar la Policia Local quan així ho requereixin els veïns, tot i que no pogué precisar el nombre d'expedients oberts contra la concessionària arran de les denúncies particulars.

El portaveu del PSOE, Antoni Roig, qualificà Gijón d'«irresponsable» per no ser capaç de fer complir l'acord plenari per limitar l'horari nocturn de les obres i l'acusà de «prendre el pèl» als ciutadans. En aquest sentit, el portaveu d'EU-EV, Eberhard Grosske, considerà un insult als veïns el «passotisme» del responsable municipal de Seguretat Ciutadana pel que fa al problema de renous i vibracions com a conseqüència de les obres de soterrament de les vies.

Tanmateix, l'actitud irresponsable del govern municipal davant la preocupació veïnal per les obres de Jacint Verdaguer és allò que preocupa el conjunt de grups de l'oposició política a Cort. Així, el portaveu del PSM, Pere Muñoz, qualificà d'impresentable el fet que Gijón no pogués donar resposta a la Plataforma de les Vies sobre el nombre de denúncies formulades per incompliment dels horaris de les obres al corredor ferroviari. L'acord municipal de setembre preveu que només es podrà fer feina entre les vuit del matí i les vuit del vespre.

Roig, Grosske i Muñoz coincidiren a assenyalar que l'Ajuntament ha mostrat deixadesa de les seves responsabilitats davant la Conselleria d'Obres Públiques i l'empresa constructora a l'hora de garantir el compliment dels horaris i evitar més molèsties i queixes. «És vergonyós que Cirer no adopti una actitud exigent davant la consellera Margalida Isabel Cabrer perquè respecti els drets dels veïns de les vies», digué Grosske.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris