muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

Yanko insta el Govern i els sindicats a presentar un altre pla de viabilitat

Els sindicats aposten per flexibilitzar la plantilla amb contractes de fixos discontinus

63216

Imatge de l'antiga fàbrica de la marca de calçat Yankoo, ara en crisi.

L'advocat de l'empresa de calçat Yanko, Albert Carrillo, instà ahir el Govern i els sindicats a presentar un pla de viabilitat alternatiu al seu i assegurà que l'empresa té pèrdues acreditades des de fa nou anys. «No tenim res a dir. Ens remetem a la roda de premsa que oferírem el passat 25 d'octubre anunciant que no podíem fer front als deutes i existeix un procediment judicial obert que serà el que determinarà si accepta o no el concurs de creditors i el pla de viabilitat de l'empresa. Si algú té un altre pla doncs li cedirem el testimoni», digué.

Un anunci per part de l'empresa que sorprengué els sindicats que asseguren que ells ja feren saber verbalment a l'empresari català Xavier Camps un pla de viabilitat alternatiu. «Si fa falta li passarem per escrit la nostra proposta. El que plantegem és adaptar la plantilla a la flexibilitat que requereix l'empresa fent contractes de fixos discontinus, prejubilacions i baixes incentivades», explicà ahir el portaveu sindical d'UGT, Manuel Pelarda, que assegurà que el que no estan disposats a admetre és el tancament de cap de les tres fàbriques que l'empresa té a Mallorca, dues a Inca i una a Llucmajor. «Altres empresaris de calçat pegarien bots perquè els sindicats acceptéssim passar la plantilla a fixos discontinus, afegí Pelarda.

D'altra banda, ahir els treballadors de les fàbriques s'agafaren unes vacances ja programades fins al 12 de desembre. Membres del comitè d'empresa varen informar que davant les darreres informacions la plantilla està dividida entre els que estan a la llista dels 90 treballadors que Yanko proposa acomiadar i els que no hi són, molts d'ells partidaris que se signi el pla de viabilitat proposat per la companyia. «La gent està molt nerviosa perquè l'empresa amenaça dient que si no acceptem el pla tancaran», explicava ahir Antònia Capó, membre del comitè d'empresa.

Per altra banda, el batle d'Inca, Pere Rotger, té previst reunir-se dilluns amb treballadors de Yanko i amb els sindicats per tal de conèixer de primer mà la crisi de l'empresa. «No sabem si servirà de molt però en aquests moments qualsevol ajuda és benvinguda i agraïm al batle l'atenció prestada», explicaven ahir membres de la plantilla de l'empresa Yanko respecte aquesta reunió mantinguda amb el batle d'Inca, Pere Rotger.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris