muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

La UIB i Sa Nostra consideren que la pujada dels tipus serà positiva

El director del CRE apunta una contenció en el preu de l'habitatge

La pujada dels tipus d'interès és positiva per a l'economia de les Illes Balears i tendrà una escassa repercussió sobre els comptes de les famílies, segons explicà ahir Antoni Riera, director del Centre de Recerca Econòmica (CRE) de Sa Nostra i la Universitat balear.

L'economista manifestà que la pujada acordada pel Banc Central Europeu tendrà efectes de contenció de la inflació en uns moments en què tant l'Estat espanyol com les Balears se situen per sobre de la mitjana europea. Aquest alentiment en l'escalada dels preus afavorirà les exportacions.

A continuació, Riera indicà que es produiria una previsible i lleugera disminució dels préstecs hipotecaris, la qual cosa tendria uns efectes positius sobre el preu de l'habitatge.

Finalment, Antoni Riera digué que la mesura del Banc Central contribuiria a desincentivar les inversions en el sector immobiliari. El director del CRE argumenta que aquest fenomen tendrà també un efecte positiu sobre l'evolució del preu de l'habitatge.

En relació als efectes microeconòmics de la pujada dels tipus d'interès, Antoni Riera no considera que les famílies se'n vegin molt afectades. Tot i això, apuntà que esperava un augment del nivell d'estalvi i una major prudència a l'hora d'emprendre operacions d'endeutament. Riera calcula que una família amb una hipoteca de 120.000 euros a 25 anys haurà de pagar ara 16 euros més mensualment i 38 l'any que ve.

L'economista i professor de la UIB no espera que aquesta mesura tengui cap casta de repercussió negativa sobre la recuperació del creixement del Producte Interior Brut de les Illes Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris