lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El Govern ofereix als jubilats una setmana a la Comunitat valenciana

El programa Turisme sènior beneficiarà 1.500 persones grans


Un total de 1.500 jubilats de les Illes Balears podran gaudir d'una setmana de vacances a la Comunitat valenciana i 1.500 més d'aquest territori podran fer el mateix a l'Arxipèlag.

Tot gràcies a un programa d'intercanvi signat pels governs d'ambdues autonomies. La iniciativa Turisme sènior permetrà a les persones majors dels esmentats territoris sortir durant una setmana del seu entorn; sempre durant la temporada baixa.

Segons assegurà el conseller de Turisme i portaveu del Govern, Joan Flaquer, aquests viatges permeten als beneficiaris conèixer indrets diferents, contribueixen a pal·liar l'estacionalitat que afecta Balears i, en conseqüència, ajuden a mantenir llocs de feina durant els mesos de tardor i d'hivern.

El programa, que s'iniciarà el mes de gener, va ser aprovat pel Consell de Govern d'ahir i ha estat dissenyat per la Conselleria de Turisme de l'Executiu de Jaume Matas i les conselleries de Turisme i Benestar Social de la Generalitat Valenciana.

Durant la roda de premsa posterior a la reunió setmanal de l'Executiu, el seu portaveu, Joan Flaquer, advertí que la voluntat és ampliar el nombre de places als pròxims anys. Tanmateix, afegí que amb aquesta iniciativa es pretén oferir més possibilitats als pensionistes que ja havien viatjat a altres illes. Flaquer informà que, malgrat el desenvolupament del programa Turisme sènior, es mantenen les places destinades al turisme interior de jubilats. El Govern considera que aquests tipus d'actuacions afavoreixen aquells col·lectius que més dificultats tenen a l'hora d'accedir a l'oci.

D'altra banda, el mateix portaveu informà que el president balear, Jaume Matas, ha convocat els representants de CCOO per explicar quins són els objectius de la Mesa pel Turisme darrerament creada amb la partipació dels agents socials de les Illes. La central sindical va qüestionar l'eficàcia de l'esmentada mesa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris