nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Els comerços balears podran obrir cinc diumenges i tres festius el 2006

El Consell Assessor autoritza un nou supermercat i una botiga tèxtil

Els comerços de les Illes Balears podran obrir l'any vinent cinc diumenges i tres festius. Així ho decidí ahir el Consell Assessor de Comerç -òrgan que agrupa el Govern, els consells, els sindicats, les patronals comercials i els consumidors-, que fixà un calendari que inclou diumenge 29 de gener, Dijous Sant (13 d'abril), diumenge 21 de maig, diumenge 25 de juny, el dia de la mare de Déu d'agost (15 d'agost), el diumenge 24 de setembre, el dia de la Puríssima (divendres, 8 de desembre) i el diumenge 24 de desembre, nit de Nadal.

Per segon any consecutiu, les botigues podran obrir vuit festius, el mínim establert per la Llei d'Horaris Comercials estatal. Els festius triats pel sector són, bàsicament, els mateixos d'enguany. Es manté el Dijous Sant i el dia de la Mare de Déu d'Agost i es canvia el diumenge 4 de desembre -el que ve- pel 8 de desembre, la Puríssima.

El calendari aprovat és troba a mig camí entre les peticions d'ANGED -la patronal de grans superfícies- que demanava més llibertat d'horaris i el desig de Pimeco, que voldria que no s'obrís cap festiu. Pel seu costat, Afedeco proposà que es pogués obrir el 31 de desembre fins al migdia, però no s'acceptà. Així, la proposta definitiva s'acorda per majoria, no per consens.

Per una altra banda, el Consell Assessor de Comerç va emetre un informe favorable a la sol·licitud de llicència autonòmica per a l'obertura de dos establiments comercials i en denegà una altra.

Les sol·licituds acceptades corresponen a un supermercat d'alimentació que s'instal·larà a Llucmajor i a un local de venda de productes tèxtils d'uns 100 metres quadrats que obrirà portes a una avinguda del centre de Palma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris