algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Els partits se citen dia 12 a la seu del PSIB per reactivar la reforma de l'Estatut

Es discutirà sobre el nombre de diputats autonòmics que ha d'aportar cada illa


La reactivació de les negociacions sobre la reforma de l'Estatut d'Autonomia ja té dia, hora i lloc. Serà una reunió a nivell de partits polítics i tindrà lloc a la seu palmesana del PSIB-PSOE, el pròxim dia 12 de desembre a les 17.30 hores. Així ho anuncià ahir el secretari general dels socialistes, Francesc Antich.

El principal objectiu de la trobada serà impulsar novament les sessions de feina de la ponència parlamentària -paralitzada des de fa un mes- i intentar aclarir el futur de la representació territorial per illes o, el que és el mateix, el nombre de diputats que aporta cadascuna al Parlament autonòmic.

En aquest sentit, el Partit Popular, a proposta dels seus dirigents a Eivissa, ha plantejat modificar la llei electoral per augmentar el nombre de representants per les Pitiüses aprofitant l'eventual creació del Consell de Formentera.

La resta de partits defensa l'actual equilibri territorial i, en tot cas, considera que aquest només es pot alterar a través del futur Estatut, l'aprovació del qual necessita la majoria qualificada a la Cambra balear i l'aprovació definitiva al Congrés.

Segons informà Antich, a la reunió dels partits es prendrà la decisió d'atorgar a la ponència del Parlament el protagonisme que ha perdut. De tota manera, la trobada de totes les formacions polítiques no impedirà que PP i PSIB puguin mantenir contactes bilaterals per abordar aquells punts de l'Estatut en els quals no es posen d'acord; com ara l'Estatut, que hauria de tenir l'esmentat Consell de Formentera o la concrecció d'un model audiovisual.

D'altra banda, el president Jaume Matas va convocar el secretari general del PSM, Gabriel Vicens, per parlar precisament del futur de l'Estatut. Vicens havia demanat una reunió davant la «urgència» d'activar la reforma.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris