nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

Badiola aconsella crear controls als aeroports per evitar la grip aviària

El científic oferí ahir una conferència a la Policlínica Miramar

M.QUES/EFE.Palma.
El president del Consell General de Col·legis de Veterinaris de l'Estat, Juan Badiola, es mostrà ahir partidari de tenir preparat un protocol de control en els aeroports a fi de prevenir una crisi per la grip aviària.

Badiola, que pronuncià ahir una conferència sobre aquesta malaltia a la Policlínica Miramar de Palma, explicà que en el cas que el virus comenci a transmetre's entre humans «el que serà fonamental serà el trànsit aeri o la suspensió de les rutes amb els països afectats».

Segons l'expert, aquesta fórmula seria la més adequada per combatre la propagació de la malaltia entre els humans, si bé també podrien adoptar-se mesures perquè «a la tornada hi hagués un sistema de control o de quarantena».

Badiola destacà que l'OMS disposa d'un «sistema de mostreig sistemàtic en animals i persones» que permet controlar l'evolució de l'epizoòtia, encara que «el problema serà que començaran a veure's casos de grip en humans», que significaria que «el virus s'estaria estenent amb velocitat».

Per Badiola, és «una bona mesura» l'augment al màxim de la disponibilitat de medicaments antivirals per a humans a fi que n'hi hagi existències suficients en cas de pandèmia. En aquest sentit, precisà que haurien de reunir-se antivirals per al que es considera la «població estratègica», que representa un percentatge d'entre el 20 i el 25% dels ciutadans.

«És necessari que la indústria estigui preparada per fabricar grans quantitats de vacunes en poc temps una vegada que s'identifiqui el virus» si «finalment muta o es recombina amb la grip humana», finalment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris