muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Els delictes tornen a pujar després de dos anys de descens a Balears

Delegació del Govern afirma que enguany hi haurà dos mil denúncies més


L'índex de criminalitat tornarà a pujar a les Illes Balears deprés de dos anys de tendència a la baixa.

El Delegat de Govern central, Ramon Socias, calcula que al final del 2005 s'hauran denunciat més de 79.000 delictes, prop de 2.000 més que l'any passat. Socias atribueix aquest augment, que s'acostaria a l'1 per cent, a l'increment demogràfic que ha experimentat l'Arxipèlag i a l'elevada presència de població flotant en temporada alta.

Respecte de l'estudi publicat el passat 24 de novembre per un mitjà de comunicació estatal -que situava les Illes com la segona autonomia amb més criminalitat-, Socias explicà que «aquestes dades estan calculades amb el padró del 2000», i recordà que des de l'any 2000 han arribat a Balears 200.000 persones.

D'altra banda, el representant de l'Executiu central es va fer ressò d'un estudi de la Prefectura de Policia que indica que sense l'impacte del Turisme, els índexs de criminalitat davallarien un 20 per cent. A aquesta dada, s'ha d'afegir que els delictes i les faltes vinculades directament amb la principal indústria illenca suposen un 15 per cent del total.

Delegació de Govern avançà el balanç de l'evolució sobre la seguretat ciutadana per respondre a les crítiques del conseller d'Interior, José María Rodríguez, respecte de les plantilles de policies assignades a la CAIB.

Socias assegurà que durant l'etapa que el PP va governar al conjunt de l'Estat, les dotacions de policies nacionals «varen estar desateses». En aquest sentit, assenyalà que actualment «el 98 per cent de les places d'agents estan cobertes». A més, mostrà la seva satisfacció pel fet que s'hagin constituït «totes les juntes locals de seguretat que han demanat els diferents municipis.

Tanmateix, el delegat demanà als «populars» que no utilitzin la seguretat ciutadana en la «batalla política». També sol·licità al partit de Jaume Matas que deixi de fer «demagògia» «amb un tema que ha de ser tractat com una qüestió d'Estat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris