algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Educació convoca oposicions per a 874 places de professors i mestres

La major oferta pública dels darrers anys es farà efectiva el juny

El Govern anuncià ahir la convocatòria de 874 places per a funcionaris docents que es farà efectiva l'any vinent perquè puguin iniciar el curs 2006-2007. L'oferta pública, la major dels darrers anys, es reparteix en 300 places de professors de secundària, 300 de mestres -220 de les quals per a Infantil-, 40 de Formació Professional i 34 de Música i Arts Escèniques.

Així ho anuncià ahir el director general de Personal Docent, Cristòfol Vidal, qui avançà que l'objectiu de l'Executiu és reduir el professorat interí i facilitar el seu accés a la funció pública. Segons Vidal, d'aquesta manera es «garanteix l'estabilitat dels claustres i es millora la qualitat de l'ensenyament».

Segons explicà el director general, des del 2003 s'hauran convocat -comptant aquesta les 874 noves- 1.724 places en els diferents cossos del funcionariat docent, davant les 1.615 convocades durant els quatre anys de Govern del Pacte de Progrés. La Conselleria d'Educació preveu encara una nova convocatòria de places docents abans que acabi l'actual legislatura el 2007.

El director general calculà que la presècia d'interins, que no fan substitucions sinó que ocupen places vacants, és d'un 22% a Primària i d'un 31% a Secundària. Segons Vidal, la interinitat a Primària s'ha reduït d'un 30 al 22%, mentre que a Secundària es manté en el 31% pel pacte d'estabilitat acordat fins el 2007. Vidal també destacà l'alt grau d'aprovats a les oposicions docents d'enguany, un 94%, i el d'interins aprovats, un 92%, per l'«efectivitat del decret d'oposicions».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris