algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Umbert diu que 300.000 balears van veure IB3 algun moment de dimecres

L'oposició critica que l'endeutament de la tele ja supera el pressupost

La directora general d'IB3, Maria Umbert, assegurà ahir al Parlament que unes 300.000 persones haurien vist el canal autonòmic en algun moment de dimecres. La responsable féu aquesta afirmació extrapolant les dades d'un mostreig, segons el qual un 29% dels enquestats assegurava haver vist IB3 en algun moment de dimecres.

Segons Umbert, un altre sondeig fet per novembre indicava que un 100% dels enquestats coneix el canal IB3, un 84% diu que l'ha vist alguna vegada, un 31% dels que l'han vist diuen que ho fan tots els dies i només un 13% de la població no valora com a bona o molt bona la seva recepció. Tot això va servir a la directora general per destacar l'«excel·lent» grau de penetració de la cadena, tot i advertir que els índexs d'audiència no es podran medir amb precisió fins que SOFRES no instal·li més audímetres.

La responsable del canal autonòmic apuntà que el 70% de la programació es fa en català de les Illes i que el 73% és de producció pròpia, un percentatge que encara s'ampliarà més a partir de gener, quan la televisió emeti les 24 hores. «Serem la televisió amb més producció pròpia de la FORTA».

Umbert reiterà que IB3 és un dels grups audiovisuals «més econòmics» i que genera 100 llocs de feina directes i 500 d'induïts. Els portaveus del PSIB i PSM, Pilar Costa i Pere Sampol, li recriminaren l'elevat endeutament de la televisió, que en dos anys ja arriba als 64 milions d'euros, quan el pressupost d'enguany és de 58 milions. Umbert considerà l'endeutament com un mecanisme de finançament habitual, però anuncià que es reduirà en el futur, quan serà substituït per altres fonts d'ingressos. Sampol, a més, criticà l'«enginyeria comptable» dels pressuposts d'IB3.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris