nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Dirigents populars acudeixen a la COPE i se solidaritzen amb l'emissora

Lladó (ERC) diu que «l'únic que tancà una ràdio fou el PP, Somràdio»

R.G./J.T./E.P. Palma.
El secretari general del PP a les Balears, José María Rodríguez, demanà ahir als partits que deixin parlar i escriure els mitjans de comunicació.

Aquestes manifestacions les realitzà a la seu palmesana de la COPE, on acudí per solidaritzar-se amb l'emissora després que cinc membres de les Joventuts d'ERC s'encadenassin a la seu central de la ràdio per demanar el tancament de la «cadena de l'odi».

A més de Rodríguez, la vicepresidenta del Govern balear, Rosa Estaràs; el president del Parlament, Pere Rotger; la batlessa de Palma, Catalina Cirer; i Rafel Duran i Maria José Frau, regidors de Cort, signaren a favor de la campanya «per la llibertat d'expressió», que impulsa el periodista i eurodiputat Luis Herrero.

«Per molt que no ens agradi allò que determinats mitjans de comunicació publiquen o emeten sobre els partits polítics, els hem de deixar fer», insistí Rodríguez, per anunciar que el Partit Popular presentarà una moció referida a la defensa de la llibertat d'expressió en totes les institucions -ajuntaments, consells insulars i Parlament de les Illes Balears.

El president d'ERC-Illes, Joan Lladó, que assistí a la protesta de les JERC a Madrid, assegurà que «nosaltres no defensam que es tanqui cap ràdio» i assenyalà que «aquí l'únic que ha tancat una ràdio és el PP, amb Somràdio». El republicà tornà a denunciar l'actitud de la cadena COPE de reaccionar davant «un fet democràtic» com l'Estatut català «generant un clima d'hostilitat contra els catalans». El polític comparà l'emissora amb una de rwandesa que fomentà l'odi contra els tutsis abans de la massacre.

«En democràcia no val tot», reiterà Lladó, que justificà d'aquesta manera l'acte «pacífic» protagonitzat per cinc membres de les joventuts d'Esquerra. El polític independentista, que presencià l'acte «simbòlic» d'encadenament, recordà que els joves es manifestaren de manera pacífica i foren increpats per ciutadans d'«extrema dreta» que es concentraren a la zona. Al final la Policia hagué de protegir els joves.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris