nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

Salut i ONG recorden que ningú està lliure de contagi del VIH

Alas reclama la distribució de preservatius en els centres docents

La Taula de la Sida, composta per diferents associacions i organitzacions que lluiten contra la malaltia i la Conselleria de Salut alertaren ahir que la tendència de contagi del VIH «està canviant, i ara és la transmissió en les relacions heterosexuals el fet que està incrementant el nombre de casos», per la qual cosa recorden que «ningú està lliure de la sida».

Durant els actes que s'organitzaren ahir a la plaça d'Espanya de Palma, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, la presidenta de l'Associació de Lluita Antisida de Balears (Alas), Montserrat Tuset, exigí entre altres inciatives, que es garanteixi la distribució gratuïta de preservatius en tots els centres docents de la CA, per evitar el contagi del virus.

Per l'Associació, l'increment de la taxa de nous casos «posa de manifest que la societat s'ha relaxat en la lluita contra la sida» i criticaren la manca de recolzament de les administracions a les ONG que es dediquen a atendre el col·lectiu d'afectats i afirmaren que moltes vegades «se senten buits i sols en la lluita».

Per la seva part, el director general de Salut Pública, Antoni Pallicer, insistí que l'increment del nombre de casos de contagi del VIH entre persones heterosexuals reflecteix que «han canviat les pautes de transmissió de la malaltia», fet pel qual és necessari treballar per canviar les «pràctiques de risc» i deixar de costat els anomenats «grups de risc», i recalcà el paper de les famílies «a l'hora de rompre els tabús que hi ha darrere d'alguns hàbits socials».

Pallicer precisà que els casos de sida detectats enguany a Balears ascendeixen a 81, davant dels 67 i 82 registrats el 2004 i 2003, respectivament.

El titular de Salut Pública explicà que els contagis de VIH per via intravenosa s'han reduït un 19%, però l'increment del 37% dels contagis per relacions sexuals heterosexuals reflecteix que s'ha d'incidir en el missatge que «qualsevol persona es pot contagiar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris