nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
13°

Editen dues guies per prevenir el consum de drogues entre els joves

Els llibres estan destinats als adolescents i a les seves famílies

La Conselleria de Salut ha presentat dues guies informatives sobre prevenció i consum de drogues destinades als joves i a les seves famílies.

Segons explicaren el director de Salut Pública, Antoni Pallicer, i el coordinador de Drogodependències i autor dels manuals, Bartomeu Jaume, durant la presentació, l'objectiu d'aquestes dues guies és pal·liar el desconeixement que molts de pares tenen sobre els efectes i símptomes que presenten els fills quan tenen alguna addicció i per explicar als adolescens quines repercussions que a llarg termini tenen per la salut el consum d'aquestes substàncies.

Les guies, que es presentaran dia 19 a les associacions de pares i mares, serviran per aclarir dubtes o detectar possibles casos d'addiccions entre els seus fills amb «major facilitat», ja que ofereixen informació «molt detallada sobre drogues de síntesi, opiacis, al·lucinògens, cànnabis, tranquil·litzants, alcohol i tabac».

Jaume insistí a rompre «el mite» del consum de cànnabis, molt present encara entre els joves, ja que a llarg termini «pot arribar a desencadenar greus problemes de salut, que no són visibles al prinicipi». Finalment destaca que per primera vegada una guia d'aquest tipus explica addiccions «no químiques», com són a la feina, a Internet, als jocs electrònics, al mòbil, al menjar, al sexe o a les compres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris