nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
13°

Gijón no garanteix als veïns que es compleixi l'horari del soterrament

La plataforma es reuní ahir amb el responsable de Seguretat Ciutadana

El tinent de batle de Seguretat Ciutadana, Àlvaro Gijón, no fou capaç de garantir als veïns de Jacint Verdaguer que es compleixin els horaris de les obres de soterrament del tren. Representants de la Plataforma pel Parc de les Vies es reuniren ahir amb el responsable municipal per demanar solucions a aquest problema, tot i que «només ens ha ofert bones paraules».

De fet, Gijón tampoc no es volgué comprometre a enviar la Policia Local per aturar les obres del Govern quan s'excedeixen del seu horari, només a «imposar multes que seguiran els tràmits administratius establerts». Un acord municipal fixà el setembre passat que l'horari del soterrament seria de les vuit del matí a les vuit del vespre, però plataforma i veïns afirmen que «els incompliments dels horaris són una constant».

A la sortida de la reunió amb Gijón, la portaveu de la Plataforma pel Parc de les Vies, Àngels Fermoselle, manifestà sentir-se decebuda. «Esperàvem sortir amb garanties que es faria complir l'horari, però per ara només ens ha oferit bones paraules». És a dir, mentre que el malestar dels veïns «creix» dia rera dia, Cort sols anuncia que està en converses amb la Conselleria d'Obres Públiques perquè com a promotora de les obres assumexi els horaris fixats pel ple.

La reunió del responsable de Seguretat Ciutadana i els membres de la Plataforma es va fer al quarter de Sant Ferran. Quant al decurs de la trobada, Fermoselle comentà que «li hem explicat la sensació d'engany que tenen els veïns que viuen prop de les obres i rebérem amb esperances l'acord unànime del ple municipal de setembre», que limitava l'horari d'obres de les 8 del matí a les 8 del vespre els dies feiners».

Però les esperances que els veïns dipositaren en Cort duraren més bé poc, ja que de llavors ençà «els incompliments dels horaris són constants». D'aquesta manera, la portaveu de la Plataforma afirmà que les molèsties comencen sempre abans de les set del matí i no acaben mai abans de les 11 de la nit. «El silenci de l'Ajuntament i els intents de la Conselleria d'Obres Públiques de cercar culpables com més lluny millor han creat una sensació d'alarma entre els veïns que no cessa», declarà Fermoselle.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris