algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

El tripartit obre una nova etapa amb la primera batlessa socialista de la història

Maria Francisca Servera es converteix en la primera vara en compliment del pacte

61946

Rafel Gili entregà la vara a la nova batlessa, Maria Francisca Servera.

No hi hagué sorpreses de darrera hora. El PSOE d'Artà aconseguí ahir, per primera vegada a la història, la batlia i ho féu de mans de Maria Francisca Servera després de l'anunciada renúncia de Josep Silva. Servera serà la segona batlessa que presidirà el Consistori artanenc. Així es dóna per complit el pacte signat el juliol del 2004, es tanca la crisi i comença una nova etapa en el tripartit amb il·lusions renovades i amb molts bons propòsits.

Maria Francisca Servera es convertí a les 13.15 hores en la nova batlessa d'Artà gràcies als vots dels seus dos companys, dels tres edils d'UM i del d'EU-EV. Unió Independent d'Artà es va abstenir i el PP es votà a si mateix. Superada la prova de foc, el tripartit (PSOE, UM i EU-EV) continuarà fins al 2007, excepte que algú dicti el contrari. Després de la tempesta, arriba la desitjada calma a l'Ajuntament d'Artà.

A primera hora del matí es va fer la renúncia a la batlia de Rafel Gili. Després es convocà el ple del canvi per a les 13 hores. Amb una sala plena de gom a gom i amb les cúpules directives dels diferents partits del tripartit fent costat als seus representants municipals, s'iniciava una sessió farcida d'enhorabones, felicitacions, agraïments i altres retrets o atacs personals des de l'oposició.

«Les circumstàncies, per tots conegudes, i la generositat i valentia del meu company de partit, Josep Silva, han fet que jo avui sigui batlessa. Per això, van dedicades a ell les meves primeres paraules. Moltes gràcies Pep».

Servera és advocada de professió. Ahir manifestà que encara no s'havia fet un pla de feina per tal de combinar la seva tasca al capdavant de l'Ajuntament amb el seu despatx d'advocats. Assegurà que «assumeixo el repte amb molta il·lusió. Vull ésser la batlessa de tot el poble», alhora que es va comprometre a «cercar sempre el consens en les decisions i projectes amb tots els membres del Consistori. Les diferents institucions rebran les nostres peticions».

No serà fins al proper dia 13 de desembre que es farà la reestructuració de les àrees de Govern. No hi haurà gaire canvis. Els dos partits de l'oposició, PP i UIA, demanaran a la batlessa que recuperi la dignitat malmesa de la primera institució.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris