muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

Yanko vol emportar-se la marca a Manresa i produir des de l'Índia

UGT adverteix que el pla de l'empresa pot destruir el teixit industrial

Els treballadors de Yanko no han rebut encara cap notificació de l'empresa que parli de tancament definitiu i des dels sindicats Comissions Obreres i UGT informaren ahir que estan a l'espera que el jutge d'allò Mercantil es pronunciï respecte a si accepta o no l'expedient de regulació de feina que afecta 90 treballadors. Per ara, a les fàbriques, l'única informació que han rebut els treballadors de l'empresa del català Xavier Camps és una carta en la qual explica les condicions del pla de viabilitat de Yanko, el qual preveu liquidar el 25 per cent dels crèdits adquirits per l'empresa el 2010 amb una sèrie de mesures que els sindicats consideren inadmissibles.

Així, l'empresa aposta per concentrar la distribució a Manresa i reduir així els costos de la insularitat. La companyia reconeix que vol emportar-se la producció de la línia de calçat d'home a l'Índia, on, segons el pla de viabilitat de Yanko presentat després de fer la suspensió de pagaments, «s'ha aconseguit igualar la qualitat del procés a Espanya amb un cost inferior».

Pel que fa a la fabricació de calçat femení, Yanko aposta per externalitzar-lo a causa dels avantatges de preu i marge que això comporta i així fer créixer el volum de vendes d'aquesta línia gràcies a la «bona imatge de la marca».

Per això, els sindicats consideren que el pla presentat per l'empresa és inadmissible ja que pot crear un precedent que provoqui que altres marques optin per traslladar la producció a països subdesenvolupats i destruir així tot el teixit industrial del calçat que queda a Balears. «UGT no pot consentir això, que és una gran jugada de l'empresari català Xavier Camps. El que farà serà reduir la plantilla, emportar-se la marca a Catalunya, produir a l'Índia i mantenir un reduït nombre de treballadors aquí. Amb les excuses que fan servir és prou clar que l'empresa tancarà en qüestió de mesos la producció que quedi a Mallorca i que s'emportarà les marques», digué el representant sindical d'UGT, Manuel Pelarda.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris