muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

El Consell té paralitzades les obres del refugi de la Trapa des del 2003

Medi Ambient hi ha fet canvis i signarà un altre conveni amb el GOB


El Consell de Mallorca té paralitzades les obres del refugi de la Trapa des de fa dos anys mentre es redacta un projecte més complet per a la restauració de les cases, que començà l'any 1997. Aquesta suspensió s'ha fet pública arran d'una pregunta del PSM al Departament de Medi Ambient de l'organisme insular, amb la qual sol·licita informació sobre els motius de la paralització de les tasques en aquest refugi inclòs en la Ruta de pedra en sec i, sobretot, per saber quan té intenció de reprendre-les.

Miquel Àngel Borràs, conseller de Medi Ambient i Natura del Consell, explicà ahir que les obres estan aturades gairebé des del 2003. La cronologia de la intervenció a la Trapa, segons expospa Borràs, és la següent. L'any 1997, el GOB i el Consell firmen un conveni per a la restauració de les cases i per a la cessió del refugi a l'entitat insular durant 25 anys. Els anys 1997 i 1998, una escola taller hi treballà. El 1999 es firma un nou conveni amb el GOB i, entre aquell any i el 2001, les tasques també les du a terme un escola taller. A partir del 2001, s'alenteixen, de manera que només se'n realitza el 10 o el 15%.

«Quan vaig arribar vaig trobar un projecte molt elemental: no hi havia cap pla d'instal·lacions -plaques solars, llanterneria, eliminació d'aigües residuals- i no es feia referència a allò que havia de ser una casa ecosostenible», assenyalà el titular de Medi Ambient, per criticar la gestió anterior de l'entitat pública Fodesma, aleshores encapçalada pel PSM.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris