cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Incendi a Can Valero

82124

Els danys a la nau dedicada a l'artesania de culleres de fusta van ser abundants.

P.B.

Una nau d'artesania del polígon de Can Valero, a Palma, s'incendià l'horabaixa d'ahir després d'una deflagració. El copropietari estava escalfant cera i dissolvent quan es produí l'accident, que li provocà cremades al 20% del cos. Un negoci limítrof també patí danys.

«Aquest mateixa barreja la feia tres vegades per setmana, i mai passava res. No sé què ha pogut passar, però hi ha hagut una deflagració i el meu germà ha quedat embolicat en flames. Ha ocorregut tot molt ràpid». Valentín Moreno, copropietari al costat del seu germà Bernardo d'una nau d'artesania del polígon de Can Valero, no donava crèdit ahir al que s'havia esdevingut. Estaven escalfant productes per a la confecció de culleres de fusta i una petita explosió deixà el seu germà amb el 20 per cent del cos cremat i desembocà en un incendi, que causà abundants danys en aquesta empresa i també n'afectà una altra limítrofa.

La nau Germans Moreno està ubicada en el número 8 del passatge de Can Valero, una travessia del final del carrer Poima, a prop de la central d'ambulàncies. A les 15.00 hores, Bernardo i Valentín, a més de dos treballadors, estaven en plena feina.

Fusta
El negoci es dedica a la confecció de culleres de fusta d'olivera per a souvenirs i el copropietari començà a escalfar cera amb dissolvent al costat de l'entrada. Utilitzà, com sempre, una botella de butà. De sobte una deflagració alarmà tots. Bernardo començà a cridar, embolicat en flames. Els seus companys corregueren cap a ell i el taparen amb robes i teles, fins a sufocar el foc. La víctima no perdé la consciència en cap moment. Es cremà cames i mans, en total el 20 per cent del cos, i les lesions eren de primer grau.

Els minuts següents a la deflagració fou d'autèntic caos a l'empresa d'artesania. El foc es propagà ràpidament, ajudat per la presència de pols de serradures. Les llengües de foc pujaren al sostre d'uralita i els germans Moreno demanaren ajuda als equips d'emergència. Un impressionant dispositiu format per sis dotacions dels Bombers de Palma, en sis cotxes del 092 i patrulles del 091, a més d'ambulàncies del 061, acordonaren el carrer i començaren les tasques d'extinció. Bernardo Moreno fou atès pels sanitaris, que li feren els primers ajuts a l'interior d'una ambulància. El seu germà Valentín romangué a peu de carrer, amb el rostre ennegrit: «Estic bé, no és necessari que m'examinin», li contestà a un policia que li suggeria que fos atès en un hospital.

Durant dues hores els bombers es quedaren a la nau de can Valero, primer per assegura-se que el foc estava extingit i després per avaluar la situació.

Avui està previst que perits examinin el negoci, per quantificar els desperfectes. En aquest sentit, el copropietari va aclarir que estava assegurat contra incendis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris