muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

Majorica amenaça amb protestes per la venda d'actius de l'empresa

CCOO tem que l'objectiu de l'empresa sigui abandonar l'illa amb la marca el 2009

El sindicat CCOO ha amenaçat el Grup Majorica amb una manifestació multitudinària similar a la realitzada el desembre del 2001 per l'incompliment del protocol per part de l'empresa. Els sindicats i comitès de tendes i joies han vist fins ara com els accionistes es desprenen del patrimoni i dels actius que tenia l'empresa a Manacor i, en canvi, «no realitza cap inversió».

El comitè de tenda, representat per CCOO, realitzà ahir una roda de premsa per denunciar que Majorica no té els solars ni la nova ubicació de la nova tenda de Manacor que ha de substituir l'actual, ja que l'empresa té la intenció de vendre-la.

Les queixes bàsicament fins ara eren que l'empresa no ha fet l'ampliació de quatre milions d'euros estipulada i que més d'un 40 per cent de la seva producció es fa a Àsia i a altres països, entre d'altres. Però ahir el Grup Majorica informà als comitès de tenda i de joies que té la intenció de llogar una nau al polígon industrial per obrir una tenda de forma «provisional». Segons Ginés Díez, secretari d'Acció Sindical i Treball de CCOO, aquest fet no ofereix «garanties» que l'empresa vulgui complir amb el punt del protocol en què es compromet a obrir una nova tenda. «El nostre temor és que l'empresa vengui tot el que té, inclosa la tenda, i que es marxi amb la marca Majorica fora d'aquí el 2009, quan acaba la vigència del protocol», apuntà Díez.

En projecte
L'empresa informà als sindicats i comitès que té la intenció de comprar uns terrenys, obrir les tendes, muntar un museu de la perla i dotar-lo d'aparcaments de doble planta per a autocars de turistes. Però segons el sindicat, «només ens venen fum, tot és efímer, no tenim garanties de res. L'única cosa que han fet fins ara és vendre actius, estan més a prop de la porta de sortida que de la permanència. No criem que la intenció de l'empresa sigui quedar ni a Manacor ni a Mallorca».

Actualment a la tenda de Via Majorica treballen unes 50 persones. La presidenta del comitè, Isabel Duran, declarà ahir la preocupació existent entre el personal. «En lloc d'invertir, l'única cosa que han fet fins ara és vendre. I ara ens volen tancar i dur a un lloc de lloguer». Les treballadores de la tenda explicaren que tot això succeeix quan «hi ha hagut un augment de vendes important aquests darrers nou mesos. La tenda s'ha consolidat després de la crisi».

Ginés Díez volgué deixar clar, en aquest sentit, que la tenda «és un tema estrella, és una finestra per on entren molts diners». De fet, al llarg de l'any i sobretot durant la temporada turística, són molts els autocars que es desplacen fins a Manacor per visitar Majorica.

L'empresa ha venut els solars de Via Majorica i té la intenció de vendre també les tendes ubicades al seu costat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris