muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

El PP farà costat a la moció d'UM contra la manipulació informativa

Apel·la a la lleialtat al pacte i no qüestiona la política de subvencions

El Partit Popular votarà a favor de la moció contra la manipulació informativa presentada per Unió Mallorquina al Consell de Mallorca. Així ho avançà ahir el seu portaveu, Fernando Rubio, qui apel·là a la «lleialtat» al Pacte de Governabilitat signat amb UM i es mostrà «confiat» que la política de subvencions del Consell respecta la normativa vigent.

La proposta presentada per UM amb el títoTransparència en la gestió, dignificació de la política, insta el Consell a rebutjar la «utilització partidista als mitjans de comunicació de la informació pública del Consell de Mallorca o de qualsevol altre institució, ja sigui en contra d'un partit polític o d'una persona concreta, manipulant aquesta informació i la veritat».

El portaveu popular va voler matisar que el vot del PP «no va en contra de ningú, ni de cap ciutadà ni de cap mitjà de comunicació», en referència a El Mundo, que ha informat darrerament sobre les subvencions concedides pel Consell. «El principi de la llibertat d'expressió és irrenunciable» i «qualsevol mitjà pot dir el que cregui perquè hi ha aquesta llibertat».

Segons el popular, voten a favor d'aquesta moció perquè «defensam la llibertat d'expressió i la transparència informativa». El portaveu destacà la «confiança» del seu partit en el fet que el Consell compleix la normativa de subvencions, recordà que qualsevol ciutadà pot recórrer als tribunals si veu irregularitats i assegurà que el PP, en virtud de l'acord signat amb UM, «només» pot exigir que se sigui «rigorós» i «es compleixi el procés» fixat. Amb tot, «el PP mai defensarà la corrupció».

Tant ell com el portaveu adjunt, Carlos Veramendi, afirmaren que la decisió no és conseqüència de cap «xantatge» perquè les relacions amb UM són «excel·lents». A més, recordaren que són «socis de govern» d'UM i no són al Consell per «fer oposició» sinó per ser «lleials» al pacte signat. Finalment, descartaren qualsevol relació entre la moció i la tramitació de l'Hospital de Son Espases i avançaren que aquest projecte començarà a ser realitat aquest desembre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris