nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

La TV de Mallorca no tendrà tants directius com IB3 i cobraran menys

El director general rebrà 60.000 euros l'any i els consellers 400 al mes

La Televisió de Mallorca no tendrà tants directius com la cadena autonòmica, IB3, i cobraran menys. Així es va avançar ahir en el primer consell d'administració de la televisió, en el qual s'aprovà el sou del director general, que serà de 60.000 euros anuals, i la retribució dels membres del consell, 400 euros per reunió mensual.

El consell d'administració de la Ràdio i Televisió de Mallorca està integrat per 4 representants del PP, 3 del PSIB, un d'UM, un del PSM i un d'EU-EV, a més del director general, Antoni Moragues, que fou nomenat per unanimitat en el darrer ple del Consell de Mallorca. Precisament aquesta unanimitat es mantingué ahir en la primera reunió de l'òrgan.

El director general mostrà un organigrama de la nova societat en què figuren per sota d'ell tres càrrecs directius: el director de la televisió, el director de la ràdio i un director d'antena. A la televisió es preveu, a més, la contractació de quatre responsables: un cap de programació, un cap de producció, un cap d'anàlisi de formats i un tècnic. La ràdio mantendria l'estructura que ara té ONA Mallorca.

Els càrrecs directius no cobrarien tant com els d'IB3 i la prova és que el director general, Antoni Moragués, tendrà un sou de 60.000 euros a l'any, molt per sota dels 77.000 euros que percep la directora general de l'ens autonòmic, Maria Umbert. Els membres del Consell d'Administració també percebran menys de la meitat del que reben els d'IB3: 400 euros per reunió mensual.

Precisament, ahir es va sortejar la presidència d'aquest consell, que té caràcter honorífic i que s'ocuparà durant quatre mesos de forma rotatòria. La primera presidenta serà la regidora socialista de Manacor, Julia Roman. Després serà el torn d'EU-EV i llavors d'UM, del PP i del PSM, per tornar a començar el procés de nou.

Finalment, també s'acordà retribuir amb 240 euros per reunió els membres del consell assessor, integrat per 8 membres de gran prestigi, un representant de la UIB, un del sindicat de periodistes i un dels professionals de la societat. Aquest consell es podria nomenar el gener.

En la reunió, el director general no concretà quan s'iniciaran les emissions en proves -ara s'emet una carta d'ajust- ni quants empleats seran necessaris ni on s'ubicarà la seu. Sí que avançà que s'aprofitarà la infraestructura de les televisions locals i es comprometé a aportar una proposta de pressupost, de programació i de personal per a la propera reunió, prevista per al desembre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris