nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Hotelers i Govern retreuen a Madrid que creï alarma amb la selecció de turistes

Lamenten que enviï missatges negatius als mercats que danyen la imatge de les Balears

La Federació Hotelera de Mallorca i el Govern reprotxaren ahir a la secretària d'Estat de Turisme que creï «alarma» i que enviï «errors negatius» als mercats emissors amb la recomanació que realitza, en un estudi recent, que les Balears han de seleccionar millor als seus turistes i reduir l'oferta del «tot inclòs».

El president dels hotelers, Pere Cañellas, considerà «intolerable» que l'Executiu central hagi volgut fer malbé la imatge del turisme balear amb aquest estudi, al qual es referí dilluns el diputat socialista Celestí Alomar.

Cañellas considerà que aquest informe només cerca «posicionaments polítics» i lamentà que l'estudi vagi «en contra de l'òptima llibertat de mercat». També es queixà que el PSIB hagi volgut «cercar portades de «diaris, en lloc d'informar sobre l'assumpte en una taula turística, si és que tenen interès per protegir de ver el turisme balear».

En el mateix sentit es pronuncià el director general d'Ordenació i Planificació Turística de la Conselleria de Turisme, Josep Aloy, que criticà la «lleialtat institucional» del Govern per la publicació d'aquest estudi sense consultar-ne l'Executiu autonòmic, amb el qual, segons recordà, té subscrits acords i convenis.

Aloy subratllà que el seu departament comparteix dades estadístiques amb l'Institut d'Estudis Turístics del Ministeri, però no havia rebut cap informació sobre aquestes recomanacions que, a parer seu, demostren el desconeixement del sector per part de la Secretaria d'Estat.

«A mi m'ensenyaren a la Universitat que seleccionar els turistes és impossible, perquè és sempre l'oferta la que s'adapta a la demanda, i el pitjor client és el que no ve», postil·là Aloy.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris