algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

La junta directiva de la Pimem ratifica Horrach com a president

La decisió es pren després que 29 entitats en demanassin la dimissió

La junta directiva de la Pimem ratificà ahir en el càrrec de president Francesc Horrach, que havia estat públicament qüestionat per una part de les entitats integrades a la patronal de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca. Així es tanca, almenys de moment, la crisi oberta que, fins i tot, havia amenaçat d'acabar amb escessió.

Les reunions realitzades en els darrers dies han contribuït a apropar posicions entre aquells que defensaven la gestió d'Horrach i els que havien plantejat la seva dimissió. Segons assegurà el president, «hi ha un abans i un després» de la seva ratificació i, amb la reunió d'ahir, s'ha demostrat que «les coses de família» es resolen en un comitè i en una junta directiva, on hi són representats tots els representants de les diferents patronals.

La ratificació del president es produeix després que 29 presidents sectorials o territorials federats a la Pimem haguessin signat un document en el qual sol·licitaven la dimissió del president de la federació, Francesc Horrach, de la vicepresidenta, Margarita Dajlberg, i de la tresorera, Manela Camps. Segons ells, que denunciaven un seguit d'incompliments, l'elecció dels tres dirigents fou «un greu error» que podria provocar l'«enfonsament» de la Federació.

Horrach, que en el seu moment atribuí la crisi a la pèrdua de poder de les sectorials del comerç (Pimeco) i indústria, es mostrà ahir «satisfet pel diàleg i consens» que s'ha imposat dins Pimem i advertí que la seva ratificació en el càrrec significa que s'està «en la recta final de la transició» i s'«aposta per un nou model de renovació», destacà.

Apropament
Després de la reunió d'ahir, el president ratificat podria convocar una nova junta directiva per continuar consensuant aquest model de gestió, el qual hauria de ser acceptat per tothom. En els darrers dies, els contactes mantinguts entre les associacions crítiques i les que continuaven donant suport al president havien aconseguit un apropament, que ahir desembocà en la ratificació del president.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris