algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

La Universitat decideix investigar l'escàndol del «cas Biel Mesquida»

El rector encarrega les indagacions de les irregularitats al gerent

La Universitat ha decidit obrir una investigació sobre «el cas Mesquida», segons es féu públic ahir en una nota interna del rector, Avel·lí Blasco.

El consell de direcció comunicà que «el fet que s'hagin pogut cometre irregularitats en el Servei ha ocasionat que haguem encetat les indigacions pertinents per aclarir la situació, indigacions que s'estan duent a terme actualment pel gerent de la Universitat». Fonts del rectorat asseguraren a aquest diari que les conclusions de la investigació seran fetes públiques.

Una setmana després que Diari de Balears encetàs la denúncia, la Universitat comunica la decisió d'aclarir les denúncies d'absentisme laboral, incompliment d'horaris, facturació de despeses personals i «mobbing» que haurien tengut com a suposat protagonista l'escriptor Biel Mesquida. En aquest sentit, la nota interna «lamenta i rebutja» la difusió externa «d'unes imputacions unilaterals sobre algunes persones de la comunitat universitària». El cessament de Mesquida ja està decidit i es preveu que aquesta proposta sigui ratificada el 16 de desembre pel Consell de Govern. Així, Mesquida i tres persones més seran separades de Publicacions en virtut del que es presenta com a «una reestructuració».

La remodelació suposarà, a més, l'externalització de les edicions i el nomenament d'un nou director.

El desencadenant d'aquesta reestructuració fou la dimissió de l'excap del Servei, Jaume Rosselló, que partí després de comprovar la passivitat de la direcció de la Universitat de les Balears davant les seves queixes. La dimissió anà acompanyada d'un informe.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris