nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

El 58% dels casos de VIH a Balears són causats per transmissió sexual

Avui, 1 de desembre, es commemora el Dia mundial contra la sida

El servei d'Epidemiologia de la Conselleria de Salut ha confirmat que dels 167 casos de contagi del virus registrats a Balears en els 3 darrers anys un 58%, és a dir 97 casos, foren causats per transmissió sexual. Tots ells es poden dividir en transmissió heterosexual -62 casos- i transmissió homosexual -35 casos-, mentre que la transmissió del VIH entre toxicòmans pel compartiment de xeringues representa el 20% dels contagis.

La direcció general de Salut Pública, responsable del registre de nous diagnòstics, explicà ahir en un comunicat que aquest tipus de registre és pioner a l'Estat i, tot i que és díficil que hi apareguin totes les persones de la Comunitat amb VIH, «és una eina útil per esbrinar les principals causes de contagi del virus», encara que és un registre jove, des del 2003, que no permet fer comparacions amb etapes anteriors.

El contagi del VIH mitjançant relacions heterosexuals pren força en els darrers anys, però «el perfil de malalt de sida a Balears continua sent un home toxicòman d'uns 39 anys», encara que els experts auguren que el perfil anirà canviat ja que els contagis per via sexual ja se situa per davant.

Segons les darreres dades epidemiològiques, 32 persones desenvoluparen la sida en el primer trimestre del 2005, mentre que el nombre de casos acumulats a l'Arxipèlag el 30 de juny se situava en 2.125, dels quals han mort més del 50% dels afectats.

Balears té una taxa de 85,7 afectats per cada milió d'habitans, la més alta entre les comunitats, seguida de Madrid, amb una taxa de 68,2 afectats per cada milió d'habitants. El 2006 es destinaran 265.000 euros per a la prevenció de la sida.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris