algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

El Consell de la Joventut exigeix a Cort el dret a la 'informació sexual'

L'organisme donà suport a l'equip tècnic del Centre d'Informació Jove

El Consell de la Joventut de les Illes Balears -CJIB- donà ahir el seu suport a l'equip tècnic del Centre d'Informació Jove de l'Ajuntament de Palma, a més d'exigir a l'equip de govern municipal de Catalina Cirer el «nostre» dret a la informació.

Per la seva banda, la consellera de Salut i Consum, Aina Castillo, evità ahir pronunciar-se sobre la retirada de les guies d'educació sexual de Cort, si bé manifestà que «l'educació en aquest àmbit ha de constituir una línia important dins la política del Govern. Les Balears han registrat 800 avortaments per embarassos no desitjats en els primers sis mesos d'enguany».

El CJIB tornà a fer costat als autors dels manuals -El penis, Sense risc i La primera vegada- que foren retirats dilluns per l'Ajuntament mateix. En un comunicat de l'organisme insular, s'hi explica: «Consideram que aquestes guies donen resposta als temes que plantegen els joves i, precisament, contenen una recopilació d'allò que més demanen els usuaris de Sexconsulta». Aquest servei públic i gratuït es creà l'any 2000 i depèn de la regidoria d'Esports i Joventut.

El Consell de la Joventut lamentà la «censura» d'una publicació que resol dubtes i dóna respostes «que els joves no troben a l'escola ni a la família». L'organisme destacà la feina «imprescindible» que desenvolupen aquests centres d'informació amb el col·lectiu interessat.

En el comunicat esmentat, el CJIB argumenta que «les guies tracten en tot moment i de manera molt professional de l'educació afectiva i sexual, bàsica per assolir una educació sexual integral, que no implica tan sols repartir preservatius».

Polèmica
El portaveu municipal del PSM, Pere Muñoz, anuncià ahir que el seu grup ha trencat relacions informatives amb El Mundo-El Día de Baleares i ha demanat a Catalina Cirer que n'anul·li la subscripció «per les seves reiterades manipulacions, insults, tergiversacions i mentides». Muñoz manifestà que està fart del tractament que aquest mitjà dóna a les seves notícies: «El Mundo continua sent el braç executor i mediàtic de Jaume Matas».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris