muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

L'estat del clavegueram podria ser la causa dels cruis d'Antoni Pons

Cort no desallotjarà les famílies del nou edifici sinistrat a aquest carrer

Cort admet que el deficient estat de la xarxa d'aigua potable i de claveguerem a la zona del Fortí podria ser la causa dels danys estructurals detectats a quatre immobles del carrer Antoni Pons de Palma. Tanmateix, l'Ajuntament no vol vincular els fets a les obres d'Emaya a l'esmentat carrer.

Ahir mateix, el tinent de batle d'Urbanisme, Javier Rodrigo de Santos, explicà que «fins ara, hem comprovat ja que el mal estat de la xarxa, i de les filtracions que ha ocasionat durant anys, ha estat determinant en l'aparició de cruis a diferents immobles del Fortí». Dos edificis d'Antoni Pons han estat desatllotjats i dos més apuntalats, els darrers cruis aparegueren dimarts al número 24 d'Antoni Pons. Tot i això, els seus veïns no van ser desallotjats.

De Santos afegí que gràcies al trencament d'una canonada d'Emaya a l'esmentat carrer «es pogué conèixer l'autèntica dimensió del problema, el qual podria haver provocat l'ensorrament d'un o més edificis si els tècnics d'Emaya no ho haguéssim detectat a temps».

Apuntalats
Rodrigo de Santos assenyalà ahir que, per ara, l'Ajuntament no preveu desallotjar les quatre famílies que habiten el número 24 del carrer Antoni Pons. Aquest immoble va haver de ser apuntalat dimarts passat per efectius del Cos de Bombers de Palma a causa de l'aparició de cruis a la teulada, en el forat de l'escala i en un dels baixos. El responsable d'Urbanisme indicà que després de les inspeccions tècniques realitzades «no temem per la seguretat de les persones que hi viuen».

Convé recordar que l'11 de novembre passat un total d'onze famílies hagueren d'abandonar les seves cases on vivien, al 15 i el 17 d'Antoni Pons, a causa del risc d'ensorrament d'ambdós immobles pel trencament d'una canonada d'Emaya. Pel mateix motiu, el número 19 va haver de ser apuntalat. Els propietaris dels pisos han demanat a Cort que es faci responsable de les obres de reparació dels edificis de manera subsidiària. Les tasques podrien començar el mes de desembre, alhora que es continuen les obres que Emaya executa a la zona del Fortí i que tants de maldecaps han ocasionat a tots els seus veïns.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris