algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El PSOE cedeix davant EU-EV i Silva es retira per garantir un govern estable

El tripartit continua i la socialista Maria Francesca Servera serà la nova batlessa

Una destitució per incompliment al migdia i una readmissió per necessitat a l'horabaixa. Una heroica renúncia personal en benefici del seu partit i un pacte entre cavallers davant d'una dama que, sense entrar en el joc, ha guanyat la partida. Aquest és el balanç d'una jornada maratoniana a Artà plena de sorpreses amb un suposat final feliç: la reconstrucció d'un tripartit fet miques.

Avui a les deu del matí, el primer edil, Rafel Gili (UM), deixarà el seu càrrec i en cedirà la vara a la número dos del PSOE, Maria Francesca Servera, després de l'anunci de Josep Silva de renunciar a ser el candidat a la batlia. La notícia la donava a les 17.00h la cúpula socialista als socis de govern (UM i EU-EV), cinc minuts abans de comunicar-ho a la premsa. Un anunci que sorprenia tothom i que suposava un gir de 180 graus en la situació. A les dotze del migdia, el batle havia destituït Julen Adrian «per incompliment de pacte», arran de la negativa de donar el vot a Silva. UM es mantenia en la batlia, no tenia intenció de renunciar-hi i convidava el PSOE a continuar com a company de viatge després de deixar EU-EV pel camí.

Però la cosa no quedà aquí, ja que el PSOE tenia un as a la màniga i el tragué en el darrer moment, quant tot semblava perdut. Silva salvava la situació: era una decisió personal, meditada i en benefici del partit. El PSOE volgué deixar ben clar que no s'havia cedit a les pretensions d'EU-EV i que Silva tenia tot el seu suport. La secretària de la Federació Socialista de Mallorca, Francina Armengol, lloava la seva decisió. «És un gest que l'honora».

«Després de rebre tot el suport de l'Agrupació Socialista, he pres una decisió. He lluitat molt perquè el PSOE tingués la batlia i després de vint anys no vull ser un obstacle: per això renunciaré a ser batle, perquè el tripartit avanci. Així ho he comunicat al meu partit. La candidata serà Maria Francesca Severa». D'aquesta manera es pronuncià Josep Silva.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris