nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

La liquidació de Yanko pot suposar la pèrdua de 300 llocs de feina

La desaparició afectaria 120 treballadors de cinc empreses de calçat

La liquidació de Yanko suposaria la pèrdua de prop de 300 llocs de feina a la comarca d'Inca i a Llucmajor. Així ho feren saber ahir alguns dels propietaris de les empreses de calçat d'Inca i Mancor contractades per Yanko.

A més dels 193 treballadors que fan feina a les fàbriques que té Yanko a Inca i a Llucmajor, la liquidació de l'empresa de calçat afectaria els llocs de feina de cinc empreses de la comarca d'Inca. Es tracta, en concret, de les empreses Art Precal -que subministra prefabricats-, Nordwest -subministradora de bosses i cinturons-, Jobaco's -subministradora de talons i prefabricats-, Calçats Amer i Raiguer -que també subministra prefabricats. La liquidació de Yanko afectaria així mateix els ingressos dels representants de calçats. En total, aquestes empreses calculen que haurien de prescindir d'entre 100 i 120 llocs de feina en el cas que Yanko tanqués. Una situació que sumada a l'acomiadament dels treballadors de Yanko podria ser dramàtica per a moltes famílies de la comarca.

En els darrers dies, la direcció de Yanko s'ha adreçat als treballadors per exposar-los un pla de viabilitat que contempla la desaparició de 90 llocs de feina amb una indemnització de 25 dies per any treballat, amb un màxim de 15 mesos, que es faria efectiva a partir del proper 23 de desembre. La direcció, en el mateix comunicat, deixa clar que en cas de no acceptar aquest pla l'empresa només podrà liquidar i pagar a través del Fons de Garantia Salarial unes indemnitzacions de 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mesos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris