nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

L'escolania i el santuari rebran 180 mil euros per a manteniment

El proper any 2006 es vol millorar i tancar l'acolliment de Lluc

El Patronat de la Fundació del santuari de Lluc aprovà ahir una aportació extraordinària de 180.000 euros per al manteniment de l'escolania i del monestir. Així ho explicà ahir el president del Govern balear, Jaume Matas, que assistí a la trobada prevista en qualitat de vicepresident del Patronat. També hi era present la resta de membres de la mateixa entitat, encapçalats pel bisbe de Mallorca, Jesús Murgui; pel prior del monestir, Jaume Reynés; i per la batlessa de Palma, Catalina Cirer.

Després de la trobada, el president autonòmic explicà que «aquest és un acord important per donar continuïtat al cor de blavets i al santuari de Lluc, que són un patrimoni de tots els mallorquins».

Amb vista a l'any 2006, l'aportació esmentada ha de servir per afrontar el dèficit de 180.000 mil euros que pateix l'escolania.

«Es tracta d'un acord important, en virtut del qual les institucions i sobretot els ajuntaments garanteixen el cost de manteniment del monestir i de les seccions que inclou», comentà Matas.

D'altra banda, la reunió serví per tractar d'una proposta de la Comissió Executiva per al 2006 consistent en la millora de l'acolliment de Lluc, que cada any rep una gran quantitat de pelegrins. Segons va informar el prior Jaume Reynés, les obres consisteixen en el tancament d'aquest espai i pugen gairebé a un milió d'euros.

Durant la trobada, es parlà també de l'acceptació de dos nous càrrecs de patró de Lluc, el de mossèn Lluc Riera, nou vicari general, i el de Gaspar Alemany Ramis, nou delegat de Mallorca dels Missioners dels Sagrats Cors.

La Fundació del Santuari de Lluc es constituí el 8 de juny de 1992 amb l'objectiu d'assegurar el manteniment i la restauració de les edificacions que integren el monestir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris