nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
13°

Un dels dos lladres de Castelldefels n'acusa un tercer dels assassinats

Deu mil persones mostren el seu dolor per la mort de la família

La Policia està convençuda que Fernando S.M., amb antecedents per homicidi, és l'autor material de la mort dimarts d'una família de joiers a Castelldefels, malgrat que aquest intentà culpar un suposat tercer còmplice que, segons ell, fugí en direcció contrària amb un cotxe robat.

Els investigadors, que preveuen posar avui a disposició judicial Fernando S.M., de 37 anys, i el seu nebot Juan Antonio S.H., de 20, detectaren nombroses contradiccions en les declaracions d'ambdós.

Segons fonts pròximes a la investigació, inicialment el jove, que és expert en arts marcials, s'inculpà d'haver causat la mort del joier José Luis Royo, de la seva esposa, Rosa María Alonso, i del fill d'ambdós, Carlos Royo, encara que després se'n desdí.

El major dels atracadors, que reuneix diversos indicis que l'apunten com autor material dels tres assassinats, ha intentat exculpar-se assegurant que en l'atracament hi participà un tercer delinqüent, originari del Baix Llobregat i el qual fins i tot identificà amb el seu renom.

Fernando S. M. ha assegurat que fou el tercer còmplice qui elegí l'establiment per assaltar-lo i el que va empunyar el matxet quan es van cometre els crims.

La Policia, que està analitzant les empremtes dactilars trobades al mànec del matxet de muntanya, d'uns 15 centímetres de full, no dóna cap crèdit a aquesta versió ja que Fernando S. M. estava completament tacat de sang, té talls a les mans i els testimonis van veure únicament sortir dos atracadors i no tres.

D'altre costat, unes deu mil persones assistiren ahir a la concentració davant l'Ajuntament de Castelldefels en senyal de protesta i de dol per l'assassinat de la parella i el fill. Després d'aquest tràgic esdeveniment, la Junta de Seguretat Local de Castelldefels ha acordat també que la plantilla de la Policia Nacional augmenti en 10 agents més.

Gran part dels deu mil manifestants, segons la xifra per la Guàrdia Urbana, duia una espelma encesa a la mà i lluïen un llaç negre a la solapa en senyal de dol. La concentració es desenvolupà sense la tensió registrada en la manifestació del matí, quan nombroses persones han dirigit les seves crítiques cap al batle el qual consideraven responsable d'un increment de la inseguretat ciutadana.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris