nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

La capella de la Misericòrdia acull l'imaginari de cartó de Bombolo

L'espai inaugura avui un muntatge amb escultures i dibuixos de l'artista

P.G.Palma.
Atret per la bellesa que irradien les coses senzilles, l'artista Norbert Graubner (Weinbach, 1947), Bombolo, descobrí fa dos anys el cartó com a nou material amb el qual podia experimentar fins a «treure'n la vida interior que amaga». El resultat d'aquesta experiència és Medusa, l'exposició que aplega 21 escultures del creador alemany i que avui s'inaugura a la capella de la Misericòrdia de Palma.

Patrocinada pel departament de Cultura del Consell de Mallorca, la mostra es podrà veure fins dia 31 de desembre. El muntatge es completa amb l'exposició de 38 dibuixos i un audiovisual que reflecteix diverses experiències vitals d'un «artista que no s'inclou en cap de les tendències que dominen el món de l'art».

María José Corominas, comissària de l'exposició, que presentà ahir al costat del director insular de Cultura, Guillem Ginard, i de l'artista mateix, destacà l'originalitat de la seva proposta, que suposa «una revisió actualitzada i moderna de les Arts & Crafts, de William Morris».

Medusa és integrada per 20 escultures, resultat d'un procés laboriós, «mescla de creativitat i d'artesania», en el qual l'artista crea tota una sèrie de personatges i d'animals a partir de tires de cartó i cola de fuster. Si bé el resultat final d'una peça «depèn de l'estat interior de l'ànima», assenyalà Bombolo, la majoria d'aquests personatges surt de l'imaginari que ha anat configurant a través dels seus viatges i del seu aprenentatge personal de diferents cultures.

«Cada figura és individual», assenyala el creador, que humil, com el material que fa servir en les seves peces, afirma que la interpretació d'aquestes és tasca de l'espectador, utilitzant la llibertat de pensament. Tanmateix, moltes de les escultures fan pensar en el personatge mitològic de Medusa, «que deixa oberts molts d'interrogants sobre la vida i la mort, qüestions a les quals tothom tracta de donar una resposta interior».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris