lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Els cursos de la Conselleria de Treball tindran validesa estatal

Uns 1.000 alumnes es beneficiaran dels certificats de professionalitat

Els cursos impartits per la Conselleria de Treball i Formació tindran validesa estatal, gràcies a un acord firmat amb la Reial Casa de la Moneda, l'organisme competent per realitzar aquestes homologacions.

Aquesta mesura s'aplicarà, amb caràcter retroactiu, per a tots aquells alumnes que hagin finalitzat l'itinerari formatiu corresponent a un certificat de professionalitat amb anterioritat al 19 de desembre del 2003. Això suposa que més de 1.000 persones a les Balears se'n podran beneficiar, com també tots els qui realitzin cursos a partir d'ara.

Els certificats de professionalitat reconeixen les aptituds d'aquells que hagin cursat i aprovat cicles formatius, o que a través de l'experiència laboral puguin acreditar la seva capacitat per obtenir tal qualificació.

Per la seva banda, el conseller de Treball, Cristòfol Huguet, afirmà que aquesta és l'eina necessària per al reconeixement formal de la feina duita a terme per molta gent que no disposa de títols acadèmics. En aquest sentit, afegí que «és un instrument clau en la intermediació laboral d'empresaris i de treballadors, no tan sols en l'àmbit estatal, sinó també en països membre de la Unió Europea».

Per tot plegat, aquesta iniciativa propiciarà i facilitarà la lliure circulació dels treballadors. S'emmarca en les estratègies coordinades per l'ocupació que promou la Unió Europea, amb l'objectiu d'aconseguir una població activa i qualificada, tot facilitant la seva incorporació al mercat laboral.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris