cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
22°

PP i PSIB polemitzen entorn de les inversions estatals per a les Balears

El Partit Popular ha presentat 30 esmenes als pressuposts generals

La portaveu adjunta del PP al Congrés, Maria Salom, destacà ahir que el seu partit ha presentat 30 esmenes als pressuposts generals de l'Estat per al 2006, que «doblen» les inversions sol·licitades per a les Balears, fins a situar-les en 215 milions d'euros, en contrast amb la «pobra» quantitat sol·licitada pel PSIB.

Salom lamentà el «menyspreu» mostrat per Madrid cap a les Balears en aquests comptes. La inversió prevista és de 56 milions d'euros, que suposen «la meitat» del que rebia l'Arxipèlag el 2004.

Les esmenes presentades per la formació conservadora són una trentena, amb l'objectiu de «duplicar» la partida del 2004, i altres de disposició addicional, entre les quals destaca la petició d'aplicar a partir del pròxim gener el descompte del 50% en els desplaçaments aeris i marítims.

Al Ministeri de Foment, els diputats populars li reclamen 178,5 milions, dels quals 100 són per al Conveni de carreteres i 65 per a la xarxa ferroviària, i la resta per a l'aeroport d'Eivissa i per a l'ampliació del port de Formentera.

Entre altres inversions, en matèria d'educació i ciència, es demanen nou milions d'euros per construir el velòdrom de Palma. Quant a la modernització turística, el PP sol·licita quatre milions per al Pla de la Platja de Palma i partides per promocionar les Illes a l'exterior i per construir un parador nacional a Menorca.

Segons Salom, aquestes iniciatives es contraposen a les esmenes presentades pel PSIB, que «només» preveuen sis milions d'euros per a infraestructures ferroviàries. n aquest context, el secretari general del PSIB, Francesc Antich, instà el PP a evitar «demagògia» amb els comptes i a «fer pinya en els assumptes d'Estat» amb la resta de forces polítiques, a fi d'obtenir bones inversions per a Illes.

Entorn de les crítiques de la diputada del PP al Congrés, Maria Salom, que considerà «pobra» la inversió demanada pel PSOE en contrasts amb les esmenes dels populars, el líder socialista lamentà que el partit governant a l'Arxipèlag no fes el mateix quan estava a l'oposició.

Antich es demanà per què, en la passada legislatura, el PP no presentà esmenes als pressuposts que «doblassin» la partida estatal per a les Balears. A més, culpà la formació conservadora que estiguin «congelats» els 40 milions corresponents al Conveni de carreteres pel «mal ambient» existent entre els executius balear i central, a causa de l'incompliment de l'acord per part del Gabinet de Jaume Matas.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris