cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

El Foment del Turisme afronta la difícil elecció del seu president

La institució anuncia que el 15 de desembre tindrà una nova junta

El Foment del Turisme ha celebrat enguany els 100 anys de la seva fundació, el 1905, i afronta una etapa nova en la qual, per començar, s'ha d'elegir un president que prengui el relleu de Miquel Vicens. La institució ha anunciat que el 15 de desembre tindrà una nova junta directiva, però els dubtes sobre qui la integrarà són molts.

Durant el sopar de gala que tingué lloc divendres a Son Amar, en el qual es lliuraren els premis anuals i altres reconeixements, alguns dels socis del Foment expressaren la seva incertesa sobre qui en podria ser el nou president. Es consideren diferents noms, com el del seu actual vicepresident i president de l'Associació d'Agències de Viatge, Jaume Bauzà; o el que sembla que sona amb més força, el de l'exvicepresident del grup Barceló, José Lorenzo Mulet.

Tot i així, els comentaris apuntaven que el repte no és tan sols posar una nova figura al capdavant de l'entitat, sinó exposar les línies estratègiques de feina per als pròxims anys que donin sentit i continuïtat a aquesta institució.

El sopar de divendres tancava els actes de celebració del centenari del Foment del Turisme. La gala quedà deslluïda per l'absència de personalitats del món turístic i polític, com el president, Jaume Matas o la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar; i per una assistència menor de la que es preveia.

En aquest sentit, la manca de representants del món turístic i sobretot del sector hoteler de les Illes, recordava les absències en l'entrega de la Medalla d'Or del Govern balear a la institució, el 19 d'agost passat. Aquella vegada, només Gabriel Escarrer va fer acte de presència. Divendres era un dels qui rebien el reconeixement del Foment per la seva col·laboració en els actes del centenari.

Aixó sí, la gala resultà llarga perquè els premiats eren molts. Primer, els socis amb més de 50 anys d'antiguitat; en segon lloc, les persones i les entitats que han col·laborat en la celebració del centenari; i, com cada any, les medalles i les plaques per als qui han destacat per la seva tasca a favor de la primera indústria de l'Arxipèlag.

Un dels més ovacionats de la nit va ser Miquel Alemany, que ha treballat per al Foment des dels quinze anys i que rebia una medalla d'or especial. Fou l'únic que aconseguí aixecar part del públic de les seves cadires i generar aplaudiments emocionats.

En general, l'ambient de la gala resultà fred, els aplaudiments no es deixaren notar gaire i els comentaris i les cares del públic no es corresponien amb les sensacions del que se celebrava: la commemmoració d'un centenari.

Per ventura, la manca de «simpaties» que desperta la figura de l'actual president, Miquel Vicens, fou la causa d'una gala amb pocs moments emotius. En fou un el lliurament a títol pòstum de la Medalla d'Or al compositor Eak Tai Ahn, que recollí la seva viuda. També cridà l'anteció que el principal guardonat, Wolfang Besser, directiu de Neckermann (Thomas Cook), excusàs la seva absència per un compromís anterior. Harold Oberkirch, director de Thomas Cook a les Balears, va llegir una carta en nom seu.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris