nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

El pacte cerca el suport de comerciants i agricultors per crear un Mercamanacor

Aquest mercat cobriria les necessitats de la comarca de Llevant, el Pla i Migjorn

79092

Moltes empreses de fruita de Manacor i la comarca poden treure benefici d'aquest projecte.


L'Ajuntament de Manacor vol donar una passa més per consolidar-se com a la capital de la comarca. I és que l'equip de govern (PP-AIPC) s'ha proposat impulsar la creació d'un mercat que aglutinarà les empreses agrícoles i els comerciants de Manacor, segons el model de Mercapalma.

Per confeccionar un projecte «sòlid» l'Ajuntament vol aconseguir el consens i la col·laboració de les grans empreses agrícoles de la comarca i també de tots els pagesos i comerciants per anar de la mà en la posada en marxa d'aquesta iniciativa, la qual pot significar un gran canvi per als agricultors de tota la zona d'influència de Manacor.

El regidor d'Agricultura, Antoni Sureda (PP), va explicar que «en principi les empreses estan interessades però necessitam que tot el sector s'impliqui i cregui en aquest projecte. Si és així tenc coratge de dur-lo endavant».

Sureda explicà que la idea inicial per al Mercamanacor és fer una gran infraestructura per distribuir «tots els nostres productes». «Els hotels, per exemple, podrien comprar tot tipus de productes. És per això que necessitem la implicació de tots els sectors, perquè hi hagi tot allò que els consumidors puguin necessitar», apuntà Sureda.

Aquest gran mercat, que podria ser un Mercamanacor, cobriria les necessitats de compra de tota la comarca del Llevant, el Pla i part del Migjorn. D'aquesta manera, la ciutat «seria la capital de la comarca i el fet principal seria que les empreses es veurien obligades a venir a comprar aquí i evitarien així haver de desplaçar-se a Ciutat».

En referència a la necessitat de l'obertura d'aquest mercat comarcal i al reclamat suport i implicació del sector, Antoni Sureda va explicar:: «Allò que no em sembla lògic és que una empresa agrícola de Manacor hagi de dur els seus productes a vendre a Mercapalma perquè després aquests tornin a Manacor o acabin a Cala Rajada». Per tant, sembla lògic que comerciants i agricultors haurien de ser els primers interessats en la creació d'aquest nou espai de venda i distribució dels productes propis de la comarca.

Quant a l'emplaçament d'aquesta gran superfície, Sureda afirmà que «no hi haurà problemes» per trobar uns terrenys necessaris ja que «és un tema d'interès general».

Lògicament, aquesta iniciativa haurà de tenir el suport de les conselleries d'Agricultura i de Comerç, però Sureda encara ara no ha elevat la seva petició en aquestes conselleries. En aquest sentit, Sureda fou prou clar: «El que no puc fer és anar a veure la consellera d'Agricultura, Margalida Moner, i vendre-li fum. Quan hi vagi hi he d'anar amb una idea clara i pactada amb totes les parts implicades». «Si tenc el suport del sector no crec que sigui una iniciativa complicada», argumentà Sureda.

Per això, ara s'han iniciat tota una sèrie de contactes amb diferents empreses i amb alguns agricultors per saber el suport que realment té aquesta iniciativa comercial.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris