nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 17°
14°

El nou parc de bombers situat al Port estarà llest el proper 2007

Representants del Consell i l'Ajuntament presentaren el projecte

La localitat d'Alcúdia disposarà a partir de l'any 2007 d'un nou parc de bombers ubicat al Port, el qual donarà seguretat a tota la zona nord de l'Illa gràcies als 32 professionals que hi treballaran, juntament amb vuit caporals i un sergent.

Així ho explicaren ahir els representants del Consell de Mallorca i de l'Ajuntament de la localitat durant l'acte de presentació del projecte del parc, que respon a la creixent necessitat de millorar les infraestructures d'emergències.

El conseller d'Economia del Consell, Miquel Àngel Flaquer, explicà que després de les reiterades peticions del batle, Miquel Ferrer, perquè el Consell donés llum verda a la construcció del parc de bombers a la zona «i ja que l'equip de govern del Consell aposta per millorar les emergències, tindrem el millor parc de bombers de Mallorca a Alcúdia».

Per la seva banda, el batle del municipi, Miquel Ferrer, assegurà que amb el nou parc «Alcúdia serà una ciutat molt més segura gràcies a l'esforç de l'Ajuntament i del Consell de Mallorca».

Maria Antònia Munar, presidenta del Consell, destacà la «clara voluntat municipal de dur a terme aquest projecte». A més, Munar afegí que «hem de cuidar el nostre motor econòmic que és el turisme i la construcció d'aquest parc de bombers donarà un valor afegit a la zona per la seguretat que comportarà».

El parc estarà ubicat en un solar municipal del Port de 2.523 metres quadrats, el qual està situat al carrer Amsterdam, molt proper a diferents vies de sortida ràpida i amb un accés d'intervenció ràpida a Gesa, al port marítim, que acull una gran quantitat de trànsit marítim i tota la zona hotelera.

A més, la directora insular d'Emergències, Maria José Rodríguez, apuntà que serà un centre polivalent. Rodríguez explicà que aquest parc de bombers serà un punt de referència per tot el col·lectiu perquè, a més de ser la seu per donar cobertura al nord de Mallorca, també «serà un punt de formació professional en seguretat de Mallorca i posseirà un gimnàs per a la formació física dels professionals».

El nou edifici, que té un pressupost d'1.025.000 euros i un termini d'execució de 18 mesos, es compondrà de dues ales que estaran unides per un porxo que conformarà la façana i es deixarà la zona de maniobres a la part del darrere. El primer edifici correspon a l'habitatge, capaç d'allotjar vuit bombers i un cap de zona. Disposa d'una sala de control, una aula, una cuina, un menjador i un gimnàs, entre d'altres dependències. La nau on s'allotgen els vehicles pot acollir fins quatre camions. Aquesta nau ha estat dissenyada per permetre una sortida immediata dels vehicles.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris