nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Santuïri és l'escenari del primer curs de marges per a aficionats

El Consell vol exportar a Palma aquesta classe de cursos de pedra en sec

El conseller insular d'Economia i Hisenda, Miquel Àngel Flaquer, visità ahir amb el batle de Pollença, Joan Cerdà, i amb el regidor de Medi Ambient, Joan Comas, les tasques que l'Associació de Margers de la localitat realitza a la finca municipal del puig de Santuïri, prop del cementeri municipal.

«He vingut a veure la feina perquè l'any que ve volem implantar a Palma aquesta classe de cursos», explicà el responsable insular. Convé recordar que, des de fa 17 anys, el Consell imparteix formació per als qui volen ser margers a través dels programes de les escoles taller, tallers d'ocupació i brigades de patrimoni. Tot i així, la iniciativa que s'ha posat en pràctica a Pollença és pionera a Mallorca, ja que s'adreça als aficionats a aquest tipus de construcció tradicional.

El mestre pollencí Josep Llobera Bota és l'instructor del curs per a aficionats de totes les edats que ha començat ara a Santuïri, i que tindrà una durada d'entre 40 i 60 hores. «Venim aquí cada dissabte i ensenyam allò que és realment la tècnica de la pedra en sec als qui en vulguin aprendre. És una feina entretinguda que molta gent no coneix prou bé», manifestà.

El mestre Josep Llobera, com molts d'altres margers, és partidari de no emprar ciment. «L'únic avantatge que té aquest material és que ajuda a evitar que entrin brutor o llavors a la paret, que a la llarga hi poden fer néixer una planta que la pot esbaldregar. L'inconvenient d'aquesta tècnica, que s'empra per als marges de les carreteres, és la pluja. El ciment impedeix que es filtri l'aigua i, en cas de pluges, és més fàcil que la paret caigui», asseverà l'expert.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris