cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
24°

La Policia intervé una partida de quasi dos quilos de cocaïna a un pis de Palma

L'operació Coco acaba amb l'arrest d'un nigerià, un espanyol i una parella colombiana

69098

La droga i el material intervingut pel Grup d'Estupefaents.

CNP.

Quatre mesos ha invertit el Grup d'Estupefaents del Cos Nacional de Policia a atrapar una banda de narcotraficants que operava a Son Gotleu i Santa Ponça. El resultat: gairebé dos quilos de cocaïna intervinguts i quatre detinguts.

El responsable del Grup Antidroga va explicar ahir en roda de premsa els detalls de l'operació, batejada amb el nom de Coco. Segons va desgranar, les sospites inicials van recaure en un colombià que venia petites i mitjanes quantitats de 'coca' i que duia un tren de vida relativament alt. Durant setmanes els agents antidroga van seguir els seus passos i els de la seva companya, de la mateixa nacionalitat.

Durant la nit de dijous passat va començar l'operació. Els funcionaris, sense temps perquè pogués reaccionar, van procedir a la seva detenció. José Julián R.L., de 28 anys, i Diana Marieth L.G., de 25, vivien en un pis de lloguer i el domicili va ser escorcollat amb la preceptiva autorització judicial. Van aparèixer cinc embolcalls que contenien un total de 1.647 grams de cocaïna, en una forma allargada que deixava entreveure que havien arribat a l'Illa ocults en un fals fons d'una maleta. També es van trobar diners en efectiu, una balança de precisió i estris per a la manipulació d'estupefaents. Només era una part de l'operació Coco i l'endemà es va executar el segon tram. Watson O., un nigerià de 30 anys amb el malnom de «Tony», i Francisco A.L., de 29 i conegut com «Xisco», van ser els següents a caure. El subsaharià freqüentava els carrers de Son Gotleu i el mallorquí venia, suposadament, a Santa Ponça (Calvià) i també a Palma. Els seus domicilis, com ja havia ocorregut amb José Julián i Diana Marieth, també van ser inspeccionats, de forma minuciosa. Els agents van precintar 3.050 euros procedents del narcotràfic, vuit telèfons mòbils (que utilitzaven per despistar els investigadors), passaports i documentació diversa. Segons ha transcendit, el colombià capturat va rebre la partida de 'coca' fa algun temps, però encara no l'havia col·locada, potser per precaució.

Del nigerià s'ha sabut que viatjava amb certa freqüència a Holanda i que tornava a l'Illa fent escala a Barcelona. Aquest seria, per tant, el trajecte de la cocaïna. En els darrers mesos el Cos Nacional de Policia està pressionant les màfies que operen a Son Gotleu i que havien convertit alguns carrers en feus del narcotràfic. El missatge és clar: no són intocables i aniran caient un després d'un altre. El problema és que n'hi ha molts d'altres per remplaçar-los.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris