lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Matas consensuarà l'impost dels cotxes de lloguer amb el sector

Solbes ataca la iniciativa i Flaquer destaca que la defensarà en els mercats turístics

63668

Estaràs, Ramis d'Ayreflor i Flaquer, reunits amb la CAEB.

J. MOREY.


El Govern balear va anunciar ahir, després de reunir-se amb la CAEB, que l'impost sobre els cotxes de lloguer no entrarà en vigor fins que s'hagi consensuat el seu reglament amb tot el sector. L'Executiu també es mostrà disposat a rebaixar el gravamen, que actualment ronda els cinc euros.

Aquesta va ser la principal conclusió de la reunió que mantingueren el president de la CAEB, Josep Oliver, amb la vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, el conseller d'Economia, Lluís Ramis de Ayreflor, i el titular de Turisme, Joan Flaquer.

D'altra banda, el Govern balear encetarà una campanya informativa per explicar el nou impost sobre els vehicles de lloguer («autotaxa») en els mercats turístics d'Alemanya i i Anglaterra.

Mentrestant, el vicepresident econòmic, Pedro Solbes, assegurà que la iniciativa «és un sistema que té objectius parescuts a l'ecotaxa, però segurament obtindrà pitjors resultats».

Pel que fa a la difusió de l'impost, Flaquer i Ramis d'Ayreflor es reuniran durant el mes vinent amb els agents turítics alemanys i anglesos. Es tracta de transmetre la idea que l'impost tindrà un efecte «mínim» sobre els turistes.

Flaquer comentà que abans que s'iniciï la World Travel Market -el pròxim 14 de novembre- l'Executiu autonòmic vol convèncer el sector que l'«autotaxa» no té una finalitat recaptatòria i, en canvi, «cerca l'objectiu de regular una activitat, la que desenvolupen les empreses de cotxes de lloguer, que està perdent competitivitat».

De fet, des del passat dimecres, l'equip de Flaquer està en contacte amb les oficines espanyoles de turisme i les agències informatives dels principals mercats emissors per donar a conèixer el detalls del nou tribut. La presidenta d'UM, Maria Antònia Munar, anuncià que donarà suport al tribut, però també vol consens.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris