nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
18°

Palma vol aspirar a ser declarada Patrimoni de la Humanitat el 2006

L'Ajuntament formarà un grup d'experts per redactar la proposta

Palma de Mallorca aspirarà a ser declarada per la Unesco Patrimoni de la Humanitat el proper any. Per aquest motiu, l'equip de govern municipal ha començat a seleccionar el grup d'experts encarregat de redactar la proposta que es tramitarà a través dels governs de la Comunitat i de l'Estat.

La tinent de batle de Turisme, Francisca Bennàssar, donà a conèixer la iniciativa en el decurs de l'acte de presentació dels pressuposts de la seva àrea per al 2006, devers 1 milió d'euros. Quant al procés de preparació de la candidatura, Bennàssar explicà que «es tracta d'un camí llarg i complex, però que afrontam amb molta il·lusió i segurs que tenim elements patrimonials suficients per aconseguir-ho».

La primera passa és, ara per ara, la constitució del comitè d'experts que haurà d'elaborar el dossier de la candidatura. La tinent de batle de Turisme no volgué avançar cap nom i declarà que l'equip inciarà les tasques el proper mes de gener. La iniciativa s'emmarca en la partida d'innovació turística, la qual té una dotació de 67.600 euros, un 55,57% inferior a la gestionada l'exercici actual.

Bennàssar presentà ahir els comptes de l'àrea de Turisme, Relacions Institucionals i Participació Citadana. Quant als recursos pel turisme, Cort destinarà 1 milió d'euros a la gestió, informació, promoció, congressos, dinamització i innovació. A més, l'Institut Municipal de Turisme només comptarà amb 902.000 euros per a l'execució de programes, atès que l'organisme no rebrà cap ajuda del Govern balear ni de la Unió Europea.

La posada en marxa del Consell Assessor de Congressos i Incentius, a més de la creació d'un registre d'empreses col·laboradores, es troben entre les principals accions previstes per la Regidoria de Turisme el proper any.

D'altra banda, la regidora de Dinamització Ciutadana, Maria José Frau, explicà les partides que gestionarà el 2006. Devers 595.000 euros es destinaran a la gestió dels 21 centres culturals de l'Ajuntament, mentre que 460.000 seran per les festes de Sant Sebastià. Per a la dinamització al carrer, Frau comptarà amb una partida de 411.000 euros. El pressupost global de Dinamització Ciutadana el 2006 és de 2,8 milions d'euros, dels quals només 7.000 es destinen a tallers d'associacions de veïns.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris