cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

La Sala vol que Madrid compri Cala Carbó per poder salvar l'Ullal

La Conselleria de Medi Ambient estudia protegir part de la zona humida

L'Ajuntament de Pollença, a partir d'una proposta del PSM, demanarà a la ministra de Medi Ambient del Govern central, Cristina Narbona, que compri Cala Carbó per evitar que el fet de salvar aquesta cala tengui un cost mediambiental en la zona de l'Ullal.

Cal recordar que la normativa urbanística de Pollença (així ho contempla també el Pla Territorial de Mallorca) proposa el trasllat de la urbanització prevista inicialment a Cala Carbó en una zona de l'Ullal, en el Port, mitjançant una figura urbanística que es coneix amb el nom d'unitat discontínua d'actuació i que ha evitat fins ara la construcció de més de 40 xalets a la cala.

La decisió de protegir Cala Carbó a costa de l'Ullal va ser aprovada en la passada legislatura quan governaven PSOE, UM i PSM, però ara els socialistes han canviat d'opinió i retreuen al batle, Joan Cerdà (UM), la manca de protecció de l'Ullal. Aquest canvi d'actitud motivà dijous vespre una forta discussió en el ple ja que ambdues formacions (UM-PSOE) es retragueren mútuament la demagògia que s'ha fet amb aquest tema.

En qualsevol cas, tots els grups polítics coincideixen amb el fet que és necessari protegir Cala Carbó. Encara que la urbanització de l'Ullal continua sent, segons el batle, la sortida menys perjudicial, la proposta que recull la normativa urbanística municipal està ara a l'aire després que la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear hagi informat verbalment al batle pollencí dels seus plans d'incloure la zona de l'Ullal en el decret de les zones humides, de manera que quedaria protegit devers el 30 per cent de la seva superfície, espai el qual podria ser necessari per traslladar la zona urbanitzable de Cala Carbó.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris