algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

L'Ajuntament apuja un desset per cent la taxa de recollida de residus

La majoria d'imposts s'incrementen el 3'1 per cent corresponent a l'IPC

En la modificació de les ordenances fiscals d'enguany, l'Ajuntament de Manacor ha previst apujar entre un 11 i un 20 per cent l'impost per a la recollida de residus urbans, amb la qual cosa la mitjana de l'increment és d'un 17 per cent, informà el regidor d'Hisenda, Rafel Nadal (PP).

El motiu de la pujada és l'augment de la despesa del transport a Son Reus, el tractament i la incineració dels residus. Així, per exemple, si l'any passat cada habitatge pagava 110 euros per aquest servei, a l'any 2006 passaran a pagar 129 euros (77 euros en concepte d'incineració i 51 en recollida domiciliària).

En referència a la resta d'imposts, la majoria pugen el 3'1 per cent corresponent a l'IPC de 2004 a excepció de les taxes d'obres que passen d'un 2'50 a un 2'85 per cent, fet que significa un increment del 14 per cent. En aquest sentit, però, el pacte ha previst bonificacions de fins un 95 per cent per als menors de 35 anys que demanin llicència per construir o reformar una primera residència, pels habitatges de protecció oficial i també per aquelles obres que incloguin la dotació de sistemes d'aprofitament d'energies renovables.

Així mateix, i tal com va publicar aquest diari, s'ha creat un nou impost segons el qual l'Ajuntament cobrarà sis euros per cada carretó de compra d'un supermercat que hagi de retirar de la via pública.

D'altra banda, també s'ha aprovat una modificació en la taxa d'ocupació de via pública. Si l'interessat col·loca taules o cadires en el carrer sense pagar la taxa inicial i és detectat pels tècnics, haurà de pagar el doble.

Rafel Nadal defensà en tot moment que «la pressió fiscal de Manacor és més baixa que altres municipis de característiques similars com ara Llucmajor, Marratxí o Inca». Com exemple posà que a Marratxí paguen 187 euros i a Llucmajor 192 per la recollida de residus.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris