nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 16°
14°

Aprovat el canvi urbanístic per fer un centre de salut a Palmanova

La parcel·la afectada havia de servir per ampliar la intercanviadora

La comissió insular d'Urbanisme va aprovar ahir la modificació del Pla general d'Ordenació Urbana (PGOU) de Calvià perquè el Govern pugui construir un centre de salut en els voltants de l'estació intercanviadora de Palmanova.

La modificació afecta el sistema general d'equipament comunitari de Ses Planes i -segons el tinent de batle d'Urbanisme de l'Ajuntament de Calvià, Alberto León (PP)- té per objecte «possibilitar altres usos a la totalitat de la parcel·la de l'estació d'autobusos de Palmanova».

León va defensar davant de la comissió que «la capacitat de la intercanviadora està sobredimensionada», i supera les «necessitats calculades», va afegir el responsable de l'urbanisme calvianer. L'actual superfície de la intercanviadora disposa de 12.000 metres quadrats i el PGOU en preveia per a la seva ampliació 20.000 annexos més destinats a sistemes generals.

Amb la modificació del pla general, en aquests 20.000 metres quadrats podrà construir-se «un gran centre de salut que comptarà amb servei d'urgències i podrà atendre els veïns de Palmanova, Magaluf i Calvià Vila», va explicar León. Finalment, el tinent de batle d'Urbanisme del municipi calvianer va anunciar que el seu Consistori espera que, amb la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana feta, amb aquest objectiu en un any el centre sanitari ja pugui estar obert.

Per altra banda, el grup socialista de Calvià criticà ahir els pressuposts municipals prevists per a l'any 2006 que foren presentats dimecres passat. Segons el seu portaveu, Antoni Manchado, «signifiquen el final definitiu de la idea de Calvià-Qualitat».

«El desgovern és escandalós. Amb uns comptes que preveuen una baixada del 67,21 per cent de les inversions, sense abaixar imposts, augmentant els préstecs en 4,3 milions d'euros sense rebaixar el deute, no és més un reconeixement explícit que són uns pèssims gestors que han situat l'Ajuntament en una crisi sense precedents».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris