lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

PP i UM aproven el PGOU i legalitzen els habitatges socials de Mandrava

El document permet ampliar el sòl urbà en 38 hectàrees i arribar a 45.000 habitants

Després d'anys de tramitació i de mig any reparant deficiències detectades pels tècnics del Consell, el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) d'Inca rebé ahir el vistiplau del Consell amb els vots a favor del Partit Popular i d'Unió Mallorquina

El nou pla, que substitueix l'anterior vigent des de l'any 1987, autoritza un creixement nou a sòl urbà de 38 hectàrees i fixa un sostre poblacional màxim per a Inca de 45.000 habitants. «Aquest document desbloqueja alguns temes molt importants per al futur de la ciutat com la ubicació de la nova escola i el centre de salut, que ja es podrà començar a construir, el tercer polígon i la ronda nord, que serà una via urbana de dos carrils amb una pantalla acústica de cinc metres», explicà ahir el tinent de batle d'Urbanisme d'Inca, Bartomeu Seguí.

Seguí, així mateix, es va comprometre a adaptar el PGOU al Pla Territorial abans de finals d'any i lamentà l'oposició que ha mantingut l'oposició envers a aquest tema. «L'aprovació del PGOU suposa un fracàs a tots els intents que ha fet l'oposició perquè no s'aprovés. Avui els he de donar el meu condol per tota la feina inútil que han fet. Crec que ha arribat l'hora de fer una reflexió i pensar en els interessos de tots els inquers i no només en els dels seus partits polítics», afegí Seguí.

Entre d'altres coses l'aprovació del PGOU permet legalitzar els habitatges de protecció oficial que ja s'estan construint al carrer Mandrava i converteix en sòl urbà els terrenys de Mainca i de Yanko, que fins ara eren rústics i que estan allunyats del nucli urbà.

Respecte a aquests dos temes el portaveu del PSM al Consell de Mallorca, Antoni Alorda, fou molt crític. «Crec que la conversió de terrenys que estan a sòl rústic en urbans amb informes tècnics en contra, com és el cas de l'antiga fàbrica de Yanko, estableix un precedent molt greu al Consell. També és preocupant que legalitzin els habitatges de Mandrava. Aquest PGOU està a la frontera de la legalitat», va concloure Alorda.

El PSOE, Esquerra Unida-Els Verds i el PSM votaren ahir en contra de l'aprovació del Pla General. Cal recordar que el passat mes d'agost els grups municipals d'aquests partits presentaren 32 al·legacions a aquest document i criticaren especialment la falta de les zones verdes mínimes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris