nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

El comerç demana mesures fiscals per pal·liar els efectes del bloqueig de ports

Es restableix la normalitat en les comunicacions marítimes entre Balears i Península

60144

Els pescadors desconvocaren la vaga i l'activitat als ports illencs torna a la normalitat, garantint l'abastiment de productes.

La patronal de la petita i mitjana empresa de Mallorca, Pimeco, reiterà ahir la seva sol·licitud que les empreses que s'han vist afectades pel bloqueig dels ports mediterranis rebin compensacions fiscals per pal·liar els efectes patits.

Per altra banda, i una vegada assolit l'acord a Madrid, es restabliren les comunicacions marítimes entre les Illes i la Península, que l'Autoritat Portuària de les Balears espera que recuperin la total normalitat durant els propers dies.

Les patronals Pimeco i Caeb afirmaren que el bloqueig ha provocat importants pèrdues en les empreses balears, però que encara és prest per quantificar-les. En aquest sentit, Pere Ferrer, president de Pimeco, demanà a Madrid i al Govern balear que elaborin un protocol d'actuació que reculli les mesures necessàries per afrontar aquest tipus d'emergències en el futur.

D'altra banda, el president del Govern balear, Jaume Matas, qualificà de «molt bona notícia» el final del bloqueig, que començava a provocar «greus problemes d'abastiment» a les Illes. Matas afirmà que en circumstàncies com aquestes, s'hauria d'exigir que, almenys, hi hagués un serveis mínims per cobrir les necessitats de primer ordre.

Les navilieres restabliren ahir les seves rutes amb destinació a Balears. Es confirmaren les sortides dels vaixells de passatgers i de càrrega. Així, les existències de peix, carn i productes frescs que arriben de la Península queden garantides. Malgrat que la situació no fou alarmant, Mercapalma ja havia informat que no disposava de molts d'aquests productes i que s'havia incrementat la producció local per pal·liar les mancances. L'única cosa que no es podrà trobar al mercat fins dissabte és peix mallorquí, perquè els pescadors secundaren dimecres la vaga.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris