cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Sanitat i Educació copsen el 62% dels pressuposts autonòmics de l'any que ve

La inversió en obres públiques davalla i estarà marcada per la construcció del metro


Dels 2.714 milions d'euros prevists en els pressuposts de la Comunitat Autònoma per al 2006, gairebé 1.700 (el 62 per cent) es dedicaran a polítiques sanitàries i educatives. Així ho va anunciar el conseller d'Economia i Hisenda, Lluís Ramis d'Ayreflor, que ahir presentava els comptes a seu parlamentària.

Les previsions econòmiques per a l'any que ve, que només pugen un 4,88 per cent repecte del present exercici, estableixen una partida global de 1.031 milions per a la Conselleria de Salut i Consum i una de 435 milions que serà gestionada per Educació i Cultura. D'altra banda, Obres Públiques davalla en un 35,6 per cent les inversions previstes a causa que la majoria de carreteres ja estan en marxa. En aquest departament, la partida més significativa -102 milions- estarà didicada a la construcció del metro.

En el cas de Salut, Ramis d'Ayreflor advertí que és la primera vegada que una conselleria supera els mil milions d'euros de pressupost. Aquests doblers serviran, entre altres qüestions, perquè el Govern mantengui en ple funcionament l'hospital de Son Dureta.

Educació, per la seva banda, incrementa un 22 per cent els recursos per als equipaments docents. A l'àrea de Cultura, que creix globalment un 13 per cent respecte del 2005, destaquen dues pujades: la de l'11,7 per cent de les partides per a política lingüística i la de l'Intitut d'Estudis Baleàrics, que augmenta un 34 per cent.

Pel que fa a la resta de conselleries, les variacions percentuals sobre l'actual exercici oscil·len entre el 2,13 que creix Medi Ambient i el 6,7 de Presidència i Esports, tot i que aquesta cedeix part del seu pressupost a la nova Conselleria d'Immigració i Cooperació.

La cartera darrerament creada gestionarà un total de 21,5 milions d'euros. D'aquests, 15 milions -el 0,7 per cent dels comptes generals de la Comunitat- es dedicaran a projectes amb els països empobrits, mentre que les partides destinades als immigrants extracomunitaris i a les cases balears a l'exterior sumen 5,4 milions. D'altra banda, el Govern balear ha previst una transferència de 6 milions d'euros als consells per al manteniment de les carreteres executades.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris