nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
16°

Les companyies aèries acusen AENA de no saber gestionar els aeroports de l'Estat

Critiquen les poques concessions de «handling» a Palma

L'Associació Espanyola de Companyies Aèries (AECA) acusà ahir l'ens públic Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA) de no saber gestionar els aeroports espanyols, entre ells el de Balears, «perquè té infrautilitzades les zones comercials i no saben gestionar els recursos. Amb una bona gestió es podrien evitar augmentar cada any les taxes aeroportuàries, que l'única cosa que provoquen són pèrdues de competitivitat empresarial i turística, com succeeix en el cas de Balears», afirmà el president d'AECA, Felipe Navio, en una conferència de premsa al costat del director general d'Air Berlín, Alvaro Middelmann, i d'Hola Airlines, Mario Hidalgo.

AECA criticà, a més, la falta de diàleg que hi ha amb els actuals directius d'AENA, «la qual cosa dificulta poder negociar qualsevol tipus d'increment impositiu».

Totes les aerolínies critiquen que AENA limiti a dues les empreses concessionàries d'operacions de handling a Son Sant Joan, la qual cosa consideren un error que «es pagarà més endavant». I afirmen que un aeroport com el de Palma «no hauria de tenir dos operadors de handling, sinó que podria tenir-ne cinc o sis».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris