cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

El Govern negociarà però avisa Yanko que no admet pressions

Cardona dubta de la mala situació dels comptes de l'empresa sabatera

El conseller de Comerç, Josep Joan Cardona, va expressar la seva «sorpresa» per la regulació de feina que anuncià Yanko i es comprometé a negociar una solució per mantenir els treballadors i la companyia a les Balears. En aquest sentit es mostrà contundent assegurant que el Govern «no admetrà pressions ni amenaces per part de l'empresa».

Per altra banda, Cardona afirmà que no entenia la notícia, quan fa un any la companyia donava per acabada l'època de pèrdues, iniciava un procés d'expansió i comprava l'empresa sabatera Pielsa. «No quadra que el desembre es digui això i llavors la competència asiàtica els aboqui a aquesta situació», declarà.

Tot i els recents tancaments de 3 fàbriques de calçat a Mallorca i d'1 a Menorca, el conseller afegí que la regulació i el concurs de creditors de Yanko es dóna en un moment on es produeixen bones expectatives en el sector.

El responsable de Comerç ha demanat tota la informació a l'empresa per descobrir el perquè de les dificultats en els seus comptes. En els propers dies, es reunirà amb els sindicats i la Conselleria de Treball, per treballar de forma conjunta i evitar el tancament i garantir els llocs de feina.

Durant la seva intervenció, el conseller Cardona declarà que el Govern té «alguns drets sobre les marques de Yanko», però no va voler explicar quéè significava aquesta afirmació.

La intenció de Yanko és de tancar dues de les línies de producció, cosit i acabat i calçat femení. Això podria fer que es traslladassin fora de Balears, que tingués lloc la deslocalització d'aquests processos o productes.

Moltes empren aquesta pràctica per aprofitar els costs laborals més baixos d'altres països. Cardona es mostrà en contra que això passi, malgrat que defensà que hi ha components de la producció que és lògic que es facin a fora perquè aquí no hi ha mitjans humans i econòmics per fer-ho. El conseller informà que el Govern prepara un document, amb sindicats i patronals, per fer un pla estratègic d'indústria. A més s'està fent un projecte de protocol per evitar la deslocalització, oferint condicions perquè les empreses quedin a les Illes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris